Petak, 26. travnja 2024.

Kanadski veleposlanik veseli se mogućoj suradnji s Koprivnicom i Županijom

Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, Daniel Maksymiuk, posjetio je danas, u utorak, Koprivničko-križevačku županiju.

Na ovoj funkciji je tek četiri mjeseca te mu je na ovaj način želja upoznati hrvatske gradove kako bi mogao steći dojam o njihovom stupnju razvoja i mogućnosti za suradnju između Hrvatske i Kanade. Svoj boravak iskoristio je za posjet i Gradu i Županiji, a što smo mu prezentirali o našem gradu, ispričala je nakon sastanka gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Napravili smo kratku prezentaciju u kojoj smo pokazali sve ono što je grad u zadnjih desetak godina učinio za kvalitetu života kojeg građani Koprivnice danas imaju. Naravno da želimo biti još bolji, još inovativniji, a tu nam mora pomoći određena suradnja. Ono što je dobro, uzeti od drugih, a ono što je dobro kod nas ponuditi drugima. Nadam se da ćemo u tome uspjeti kao u svemu što smo do sada činili.

Svoje dojmove o našem gradu i županiji podijelio je nakon sastanka i veleposlanik kanade Maksymiuk.

Naučio sam da su Koprivnica, kao i cijela županija predvodnici što se tiče energetske učinkovitosti, javno-privatnog partnerstva. Zamjenik župana me upoznao s izgradnjom prometne infrastrukture, koja će Koprivnicu povezati, ne samo s ostalim dijelovima Hrvatske, već i središnjim europskim koridorom. Veselim se otkrivanju načina na koji možemo surađivati s Koprivnicom i Županijom.

Na današnjem je sastanku prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota, a u sklopu posjeta Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji delegacija kanadskog veleposlanstva posjetila je Podravku te Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama.

zatvori