Petak, 17. svibnja 2024.

Časnički zbor sažeo lanjske i isplanirao ovogodišnje aktivnosti

Članovi Hrvatskog časnikog zbora Koprivničko-križevačke županije okupili su se jučer u koprivničkoj Gradskoj vijećnici na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini.

Bila je to prilika da se prisjete lani provedenih aktivnosti poput odlaska na komemoraciju na Trokut, suradnje i razmjene iskustvima s mađarskim časnicima te sudjelovanja na dvodnevnom okupljanju časnika iz cijele Hrvatske što je lani održano u Osijeku. Predsjednik Hrvatskog časničkog zbora naše županije satnik Ivica Bošnjak zadovoljan je realiziranim aktivnostima:

Ja sam jako zadovoljan. Imali smo lani puno programa i sve smo ih uspješno i dobro odradili. Jako sam zadovoljan i s članstvom. Jako sam zadovoljan kako radimo.

Izvor: HČZ
Izvor: HČZ

Hrvatski časnički zbor okuplja časnike svih činova – poručnike i natporučnike, pukovnike, satnike, bojnike. Imaju čak i brigadira Marijana Lukačića, kaže predsjednik Bošnjak te na upit koliko ih ima odgovara da status u županijskom ogranku Hrvatskog časničkog zbora prvenstveno ovisi o 50 kuna plaćene članarine.

Već nas je na ovoj prvoj izvještajnoj skupštini bilo više od 40 s plaćenom članarinom. Do kraja godine skupi nas se više od stotinu. Smatramo da je član onaj tko plati članarinu. Cilj nam je da se okupljamo i družimo.

Hrvatski časnički zbor isplanirao je i ovogodišnje aktivnosti. Među njima su ponovni odlazak na komemoraciju na Trokut kao i sudjelovanje na nacionalnim susretima u Splitu i Kninu gdje će se prisjetiti čuvanja peručke elektrane i ratnih aktivnoti na Miljevcima tijekom Domovinskog rata.

zatvori