Petak, 26. travnja 2024.

Slaven Belupo ostavio tri boda na Poljudu Hajduku za rođendan

Koprivnički prvoligaš Slaven Belupo poražen je u prvom kolu proljetnog nastavka prvenstva u svečanoj atmosferi na splitskom Poljudu gdje je domaćin Hajduk slavio 105. rođendan. Proslavio ga je s 2:0.

U početnom sastavu trener Željko Kopić na teren je poslao Petra Brleka koji se tek oporavio od viroze, a mjesto Vedrana Purića preuzeo je Gordan Barić. Na poziciji stopera uz Vinka Međimorca nastupio je i novopridošli Božo Musa. Od prve minute igrali su i Nikola JamborDavid Arap.

Veći dio prvog poluvremena protekao je mirno s vrlo malo prilika i udaraca prema golu. Filip Ozobić u 36. je minuti stvorio prvu ozbiljnu priliku za Farmaceute; pucao je sa 16 metara, ali van okvira Kalinićevog gola. Hajduk je prvi udarac u okvir uputio četiri minute kasnije, a pred sam kraj prvog dijela Tino-Sven Sušić pronalazi rupu u gostujućoj obrani te dovodi splitsku momčad u vodstvo.

Hajduk je u drugom poluvremenu ovladao terenom i sigurno čuvao prednost. Nakon nekoliko prilika prema Rozmanovom golu, Marko Bencun u 66. minuti dva puta nije uspio zabiti iz neposredne blizine – pogodio je prvo jednu vratnicu, lopta mu se odbila natrag, pa drugu vratnicu nakon čega je lopta otišla izvan terena.

Trener Kopić u 54. minuti iz igre je izvadio Brleka te umjesto njega ubacio Edsona, svježeg povratnika u koprivnički klub. Ubrzo potom Ozobića je zamijenio Savić te Arapa Marciuš. Hajduk je u 76. minuti došao do drugog pogotka i time riješio sve dvojbe oko pobjednika – strijelac glavom bio je Zoran Nižić.

Recimo i kako je Kopić u igru htio ubaciti i Muzafera Ejupija, ali suci nisu dopustili izmjenu; čini se da mu je bio upisan pogrešan broj dresa.

– Hajduk nas je presjekao iz svoje prve šanse, iz naše greške; prije toga smo imali odličnu priliku s Ozobićem otići na 1:0 nakon čega bi sigurno tijek utakmice bio drugačiji – komentirao je nakon utakmice trener Željko Kopić. – U drugom dijelu dogovorili smo se da ostanemo stabilni i nastavimo igrati, no dobili smo taj drugi gol nakon centaršuta i nakon toga utakmica je bila završena.

– Sigurno nam nedostaje par igrača – nastavio je Kopić. – Igrali smo s dosta mladom momčadi i zanimalo me kako će u jednoj ovakvoj atmosferi, protiv ovakvog Hajduka, sve to izgledati. Ne mogu reći da je bilo bajno, ali dečki su odigrali korektnu utakmicu.

Hajduk je s nova tri boda učvrstio poziciju u vrhu ljestvice dok je Slaven s 21 bodom još uvijek sedmi ispred Istre, Osijeka i Zagreba. Priliku za odmak imat će u sljedećem kolu, 21. veljače, kada na koprivnički Gradski stadion dolazi Osijek.

zatvori