Petak, 26. travnja 2024.

Grad Koprivnica traži novih 19 pripravnika za stručno osposobljavanje

Grad Koprivnica objavio je novi javni poziv za zapošljavanje pripravnika na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Radi se o mjeri kojom se mladim osobama nastoji omogućiti lakše zapošljavanje nakon stečenog radnog iskustva od godinu dana uz naknadu u visini od 2.400 kuna. Grad ove godine traži 19 pripravnika, rekla je Dravi info gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak.

Polaznici se primaju na stručno osposobljavanje na rok od 12 mjeseci. 19 polaznika raspodijeljeno je na stručne suradnike po upravnim odjelima uz jednog polaznika za komunalnog redara. Na javni natječaj mogu se javiti svi kandidati koji ispunjavaju tražene uvjete za popunu radnih mjesta u upravnim odjelima koje smo naveli.

Između ostalih, traže se magistri ili stručni specijalisti pravne, građevinske, prometne i ekonomske struke, društvenjaci, ali i pripravnici sa srednjom stručnom spremom. Nakon odrađenog stručnog osposobljavanja, kandidati pristupaju državnom stručnom ispitu.

Samo jedan polaznik nije položio državni ispit i od njega je vlastitom odlukom odustao. Dosta drugih lakše je našlo zaposlenje nakon našeg stručnog osposobljavanja.

Kandidati moraju ispunjavati uvjete predviđene mjerom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, što znači da se moraju voditi u evidenciji Zavoda kao nezaposlene osobe i da nemaju više od jedne godine staža u zvanju za koje su se obrazovali, neovisno o ukupno evidentiranom stažu i bez obzira na dob. Poziv je otvoren do nedjelje, 7. veljače.

zatvori