Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Da bi drveće bilo urednije i promet sigurniji…

Radnici Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac danas su uredili niz stabala u Starogradskoj ulici ispred Domoljuba.

Riječ je o redovnim sezonskim radovima, rekla je Dravi info predsjednica uprave Komunalca Maja Hleb:

Postupili smo prema zahtjevu Grada koji smo dobili prošle godine. Krošnje su bile već velike i stare te ih je trebalo urediti da se očuva njih i okoliš te da promet i građani budu sigurni.

To su tri vrlo stare platane čije su grane nerijetko za jačeg vjetra padale na prometnicu. Takvi se radovi i inače izvode u ovo doba godine, prije nego što započne novi ciklus vegetacije, a i kada radnici nisu zauzeti košnjom trave i drugim sličnim poslovima.

Imamo zahtjeva i od pravnih osoba da uredimo drveće u njihovoj blizini. Za praćenje tih stvari zadužen je komunalni redar i od njega smo dobili nalog da se ti radovi obave.

Dodajmo i kako je početak današnjih radova odgodio vozač koji je parkirao ispod samog stabla kojemu su se rezale grane, premda je na parkiralištu ispred Domoljuba jasno stajala obavijest da se tijekom dana tamo ne ostavljaju vozila. Kako vozača nije bilo na vidiku radnici su pozvali pauk-službu, no za intervencijom naposljetku nije bilo potrebe jer je vozač ipak došao i uklonio automobil.

zatvori