Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO & VIDEO ‘Dancing Boots’ predstavile spot i najavile novi Country Weekend na Šoderici

Country Weekend na Šoderici ove će godine doživjeti drugo izdanje, izgrađeno na temeljima lanjskoga koji se pokazao više nego dobro prihvaćenim, najavljuje županijska Turistička zajednica.

Ova manifestacija obogatit će našu turističku ponudu, ali i poboljšati ponudu našeg podravskog mora, rekao je direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Zdravko Mihevc.

Mislim da više i ne moramo govoriti o oživljavanju Šoderice jer je taj proces uspješno proveden u protekle dvije godine. Sad se radi samo o obogaćivanju sadržajima i novim idejama koje će Šodericu vratiti na ono mjesto na kojemu je nekad bila, pa čak je pozicionirati i na višu poziciju.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Kad je pak riječ o samom programu Country Weekenda, on će u odnosu na lanjski biti obogaćen, proširen i poboljšan. Za početak, koncert će održati jedan od najboljih country bendova u Europi, riječki Crooks & Straights, najavio je direktor Mihevc te dodao:

Proširit ćemo naše western naselje, napravit ćemo bolji indijanski logor s još više sudionika, priredit ćemo različite druge igre i pokušati privući i izvođače i goste i iz inozemstva. Detalje ćemo naravno „glancati“ do osmog mjeseca.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Među partnerima u organizaciji manifestacije su i Bilogorski rendžeri čiji predsjednik Davor Rajšel ne dvoji da će ovogodišnji Country Weekend biti pun pogodak.

Šoderica je lani bila puna, niste imali gdje parkirati auto. Osim toga za spomenuti je da je na samo jednom šanku natočeno 4.000 piva. To samo govori da je bilo jako velikog zanimanja i posjetitelja. I prošlog smo ljeta nudili ljudima da pokušaju i nauče jahati, da kroz naše konjičke igre vide vještine iskusnih jahača. Tako će biti i ovog ljeta. No proširit ćemo naš program, organizirati terenska jahanja i vjerujem da će to biti jako zanimljivo.

Ova kao i sve manifestacije na Šoderici imaju potporu Koprivničko-križevačke županije čiji su čelnici Šodericu odavno detektirali kao neiskorišten turistički potencijal, rekao je župan Darko Koren te izrazio uvjerenje u uspjeh manifestacije:

On će u određenoj mjeri sigurno pobuditi zanimanje javnosti i posjetitelja koji će onda, pretpostavljam, sliku stanja Šoderice u velikoj mjeri izmijeniti. Šoderica je jedan neiskorišteni potencijal. To naše bivše podravsko more, kako smo ga nekad od milja zvali, zapravo je izgubilo svoj značaj u u posljednja dva desetljeća. Nadamo se da ćemo ovim aktivnostima i programima ponovo pobuditi zanimanje ljudi.

Country Weekend ovoga će ljeta biti održan od 5. do 7. kolovoza.

Prisjetite se kako je bilo lani:

zatvori