Petak, 26. travnja 2024.

Više od 4 milijuna kuna za obnovu Doma zdravlja

U Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije 2015. će pamtiti po velikim ulaganjima u investicijsko održavanje.

Samo u koprivničkoj ispostavi u zgradi stare koprivničke bolnice uloženo je 4 milijuna i 21 tisuću kuna. Od toga, je najviše novca, 2,37 milijuna kuna uloženo u sanaciju vlage. Tome treba dodati i zahvate na povećanju energetske učinkovitosti – pa je za 420.000 kuna saniran tavan, a za 570.000 kuna je završena druga faza obnove vanjske stolarije, te su nastavljeni 470.000,00 kuna vrijedni radovi na uređenju parkirališta.

Zadovoljstvo ovim zahvatima izrazila je ravnateljica Marija Krajina, koja kaže da bi ovime rekonstrukcija ove vrijedne koprivničke zgrade konačno trebala biti privedena kraju:

Ja se iskreno nadam da će taj prostor biti u potpunosti oposobljen za rad, komforan. Konačno da uredimo tu zgradu koja je spomenik kulture pa je nismo smjeli srušiti nego smo bili prisiljeni obnavljati je. A posla je bilo mnogo. Svake smo godine ulagali u krečenja, u saniranja vlage na one obične, primitivnije načine. No žbuka je i dalje otpadala, imali smo vlagu u prosturu, gljivice po zidovima što nije bilo dobro ni za naše pacijente ni za zaposlenike. Vjerujemda će o ovim potezima puno postići, osobito na saniranju vlage ali i smanjenju potrošnje energije.

Ravnateljica Krajina kaže i da je ove godine mnogo novca uloženo i u nabavku opreme. Primjerice kupljeno je vozilo za sanitetski rpijevoz za 250.000 i nova stomatološka stolica za 120.000,00 kn. Ove je godine dosta ulagano i u ispostave u Križevcima i Đurđevcu. Ravnateljica Krajina je najvažnijim istakla opremanje digitalne snimaone u đurđevačkoj ispostavi u što je uloženo nešto manje od milijun kuna. Pri tom je važno istaći da Dom zdravlja jedini u županiji i među rijetkima u Hrvatskoj ima Ortopan – digitalni aparat za trodimenzionalno snimanje zuba i čeljusti, koji je instaliran u đurđevačkoj ispostavi.

zatvori