Petak, 26. travnja 2024.

Sudac turnira u Prelogu ispričao se ekipi Prizme VV zbog pogrešaka

Nedavno smo izvijestili o tome kako je malonogometna ekipa Prizme VV osvojila drugo mjesto na turniru Mladost Komet 2016. u Prelogu, ali i kako je suđenje u finalnoj utakmici bilo u najmanju ruku kontroverzno, a neke sudačke odluke uistinu bizarne i neopravdane.

Nije uobičajeno u nogometnom svijetu da se sudac nakon utakmice ispriča momčadi koju je oštetio, no upravo je tako postupio glavni sudac preloškog turnira Ivel Žeželj. Učinio je to na Facebook profilu voditelja ekipe Zorana Vlaha:

Ovim putem bih se javno ispričao ekipi PRIZMA VV i treneru Zoranu kojeg izrazito poštujem prvenstveno kao čovjeka i trenera (…) Javno pred svima priznajem da sam jako pogriješio i oštetio ekipu, ne vidjevši udaranje igrača laktom u glavu.

Sporna situacija dogodila se sredinom drugog poluvremena. Lopta je bila kod igrača domaće ekipe Caffe bar Baza-Auto otpad Grandy-OPG Srpak-Fotex, ali neposredno iza njega nalazio se igrač Prizme VV s namjerom oduzimanja lopte i prelaska u kontru. Domaći igrač potom je zamahnuo rukom i suparnika udario laktom u glavu, na što nije bilo sudačke reakcije. Sudac Žeželj:

Neću se pokušavati opravdavati, niti se izvlačiti već ću biti čovjek i pred svima priznati da sam pogriješio i nisam vidio težak prekršaj kažnjiv crvenim kartonom. Kad sam vidio snimku nisam mogao vjerovati svojim očima. Jako mi je žao tog igrača (ako ovim slučajem ovo čita iskreno mu se ispričavam i neopisivo mi je žao, iskreno se nadam da nije ozlijeđen).

Razlog propusta, dalje navodi sudac Žeželj, krije se u umoru.

Moja strana priče je jednostavno da smo sudili od 8 sati ujutro do 19 navečer takoreći bez prestanka preko 30 utakmica (maksimalno je 5 dozvoljeno u jednom danu) i da budem iskren posljednje 3 utakmice od tolikog premora i umora nisam već ni znao da uopće sudim (na trenutke sam mislio da sam doma u kadi da ležim i kupam se) od tolikog premora i ja jednostavno nisam ni shvatio što se dogodilo ni vidio prekršaj i od silne vike i gužve nije mi ni bilo jasno zašto se trener ljuti na mene, nisam shvatio, jednostavno nisam…

Posebno je zahvalio vrataru Prizme VV.

Velika hvala vrataru Karlu Slukiću koji me branio od svojih suigrača, poštenijeg igrača nisam vidio, hvala ti majstore, neću ti to nikad zaboravit. Eto to bi bilo najiskrenije od mene.

S poštovanjem, Ivel Žeželj, glavni sudac turnira.

Na kraju, voditelj ekipe Zoran Vlah odgovorio mu je kako smo svi mi ljudi i u svakom poslu postoji mogućnost pogreške, no postoji razlika između slučajnih i namjernih pogrešaka.

Jednostavno takve stvari treba što prije zaboraviti, ali se potruditi da se ubuduće što manje događaju. Vjerujem da ćemo se ponovo sresti na nekome od turnira, normalno razgovarati i družiti se kao do sada, da će ovo ostati iza nas. Ostaje nam veseliti se na zasluženom drugom mjestu na turniru i potruditi se da u budućnosti postanemo svi još bolji.

Najteže mi je zbog ekipe jer dečki nisu to zaslužili, dodao je Vlah.

zatvori