Subota, 27. travnja 2024.

Vlč. Pačalat: Stepinčeve note iduće će godine biti posvećene sv. Alojziju Stepincu

Stepinčevi dani u koprivničkoj Župi blaženog Alojzija Stepinca počinju 31. siječnja. Naime, kako se ove godine Stepinčevo podudara s Pepelnicom, proslava Stepinčeva pomaknuta je za jedan dan unaprijed – na 9. veljače.

Novost ove godine je i da će izostati festival „Stepinčeve note“, a razloge je Dravi info pojasnio velečasni Krunoslav Pačalat.

Nekako osjećamo da će blaženi Alojzije Stepinac postati svetac, ja vjerujem brzo. Tako da smo odlučili da bismo od sljedeće godine imali festival koji će snimati CD s novim skladbama posvećenim svecu Alozije Stepincu.

U ovoj prijelaznoj godini umjesto spomenutog festivala održat će se oratorij kojega priprema Davor Terzić. Bit će to program pun molitve, pjesme i priča o Alojziju Stepincu, ističe župnik Pačalat.

Želja nam je da ove godine imamo novi početak. Stepinčevi dani, u čijem sastavu je devetnica uoči svetkovine blaženog Alojzija Stepinca, imali su festival, a sad će ove godine biti oratoriji koji će doprinijeti tome da narod što bolje upozna Alojzija Stepinca.

Tema ovogodišnjih Stepinčevih dana su Djela milosrđa – izvor radosti, vjere i spokoja, a moto je Blagoslovljeni milosrdni – oni će zadobiti milosrđe iz Matejevog evanđelja. Stoga će, kao i svake godine, biti održana razna predavanja.

Stepinčevi dani započet će u nedjelju 31. siječnja, gostovanjem rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željka Tanjića koji će, između ostaloga, okupljenima održati i tribinu pod nazivom Kršćanin i savjest.

Cijeli program naknadno ćemo objaviti na portalu.

zatvori