Petak, 26. travnja 2024.

Mladi rukometaši uvjerljivo osvojili međunarodni turnir u Zaprešiću

Mlađi kadeti Rukometnog kluba Koprivnica Hangar 18 proteklog su vikenda uvjerljivo osvojili Memorijalni turnir “Ivica Birovčec” u Zaprešiću.

Turnir je bio međunarodnog karaktera, a nastupile su ekipe Kozara Mlijekoprodukt, Tuzla i Bijeljina iz BiH, Tori Pallamano iz Italije, Mladost 09, Sloga Novoselec-Križ, Petrinja i Gorica uz naše Koprivničance i domaćine iz Zaprešića. Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine, a po dvije najbolje plasirane prošle su u završni dio.

Naši su mlađi kadeti skupinu prošli rutinski, o čemu svjedoči i omjer od 94 postignuta naspram 60 primljenih golova. U polufinalu im je protivnik bio Zaprešić koji je pružio ozbiljnu borbu, ali ipak nedovoljno, dok su ih je u finalu turnira čekala Kozara Mlijekoprodukt, uz Koprivnicu jedina dotad neporažena ekipa. – Bila je to utakmica koju su ovi mladi igrači priželjkivali, ali nisu imali hrabrosti to ostvariti – izjavio je trener Branko Krajačić.

Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.

Strahovi su se pokazali neopravdanima. Mladi su koprivnički rukometaši potpuno ovladali terenom te na kraju slavili s više nego uvjerljivih 22:11, a Andrej Šprem proglašen je najboljim vratarem turnira. – Osvajanjem turnira otvorili smo novu stranicu ove generacije, koja ima kvalitetu i potencijal a što će nadam se svojim radom i rezultatima i pokazati – komentirao je na kraju trener Krajačić.

Za RK Koprivnica Hangar 18 nastupili su: Jakupec, Sabolić, Dukić, Baronić, Vlašić, Lazar, Ivačić, Kosmač, Šijak, Behin, Kovačić, Šprem, Skupnjak, Žarić. Sl. predstavnik: M. Ivačić i Trener: B. Krajačić.

Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
zatvori