Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Renesansni festival predstavljen geografima u Zagrebu

Koprivnički Renesansni festival predstavljen je prošlog tjedna na skupu geografa u Zagrebu.

Djelatnici koprivničke Turističke zajednice prezentirali su sudionicima skupa najznačajniju povijesno-turističku koprivničku manifestaciju, dok je direktor Renato Labazan održao predavanje na temu „Renesansni festival – gospodarska valorizacija povijesti i geografije“.
Prezentacija je pokazala kako je u praksi moguće povijesnu i geografsku tematiku kroz organizacijske, menadžerske i marketinške alate pretvoriti u veliki gospodarski projekt i proizvod.

Koliko je tema bila zanimljiva pokazuje zanimanje organizatora da se ta predavanja održe i u nekim drugim gradovima, što je izuzetno važno za promociju Renesansnog festivala i Koprivnice i na akademskoj razini, priopćili su iz gradske Turističke zajednice. Profesori s PMF-a predložili su i održavanje velikog ljetnog seminara koji bi uključivao 400 geografa i povjesničara, po prvi puta u Koprivnici i to upravo u vrijeme Renesansnog festivala.

Problem realizacije ove ideje predstavlja činjenica što Koprivnica nema konferencijsku dvoranu te veličine kao ni smještajne kapacitete.

zatvori