Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Prvi korak prema realizaciji projekta Muzejskog kvarta

Studija izvodljivosti za projekt radnog naziva Muzejski kvart koštat će 80.000 kuna i izradit će ga projektantski ured iz Zagreba. Priprema je to za prijavu za natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine.“

Zrinski trg tako pokazuje da ozbiljno planira kulturne resurse u centru Koprivnice – kao što piše u službenom obrazloženju, staviti u službu turističkog i cjelokupnog razvoja grada, kao što je to u drugim svjetskim razvijenim sredinama.

Za podsjetiti je da Muzejski kvart predviđa uređenje stroge, najstarije gradske jezgre, posebice obnovu i uređenje kuće Malančec i gradskih bedema te njihovu integraciju u projekt koji na soft razini (najfinijoj verziji pripreme dokumenta) povezuje postojeće te nove turističke, kulturne, znanstvene i obrazovne usluge i proizvode. Krajnji je cilj podizanje prepoznatljivosti Koprivnice kao turističkog odredišta što bi trebalo rezultirati i konkretnim gospodarskim rezultatima.

zatvori