Petak, 26. travnja 2024.

Tko su pobjednici Pojedinačnog županijskog prvenstva u šahu

Pojedinačno prvenstvo Koprivničko-križevačke županije u šahu održano je 2., 3. i 6. siječnja u Močilama u Koprivnici. Ovo se natjecanje održava tradicionalno iza Nove godine, a ovogodišnje mu je bilo već 15. izdanje.

Ukupno je odigrano devet kola, svakoga dana po tri. Tko su pobjednici, Dravi info rekao je predsjednik Šahovskog športskog kluba Podravka, Jurica Srbiš.

Pobjednik je bio Matija Ostović s 8 bodova, isto kao i drugi Jurica Srbiš i treći Marko Sokač, svi mladi dečki. Imali su isti broj bodova, ali je prema kriterijima prvo mjesto pripalo Matiji.

Najbolja među kadetima bila je Ema Bevanda iz đurđevačkog Picoka, njen klupski kolega Viktor Šalamon bio je prvi među juniorima, dok je najbolji veteran bio Podravkin Zvonko Petrović. Najbolje plasirana žena bila je Marina Videković iz Koprivnice. Svoje predstavnike poslalo je šest klubova: Podravka, Konaki Novo Virje, Križevci, Tomislav-Goran iz Sv. Ivana Žabna, Koprivnica i Stari Graničar iz Cirkvene.

Bilo je vrlo napeto i zanimljivo do kraja. Lijepo je da se ovo održava već tako dugi niz godina, a svake godine je u drugome gradu – izmjenuju se Koprivnica, Đurđevac i Križevci.

Recimo i da je pojedinačno županijsko prvenstvo ove godine okupilo četrdeset natjecateljica i natjecatelja.

Pojedinačno prvenstvo Koprivničko-križevačke županije u šahu – prvih 10

1. Matija Ostović, ŠŠK Podravka
2. Jurica Srbiš, ŠŠK Podravka
3. Marko Sokač, ŠŠK Konaki Novo Virje
4. Josip Martić, ŠK Križevci
5. Emanuel Hladnić, ŠŠK Konaki Novo Virje
6. Zvonko Petrović, ŠŠK Podravka
7. Pavao Keglević, ŠŠK Podravka
8. Marijan Blaga, ŠK Tomislav-Goran Sv. Ivan Žabno
9. Antonio Radić, ŠK Križevci
10. Goran Martić, ŠK Križevci

zatvori