Nedjelja, 1. rujna 2024.

Počele su siječanjske akcije darivanja krvi

Počelo je siječanjsko prikupljanje krvi u Koprivnici i Podravini. Kao što je to i uobičajeno, organizira ih Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji sa Zavodom za trasfuzijsku medicinu iz Zagreba.

Prikupljanje krvi počelo je u samom sjedištu koprivničkog Crvenog križa gdje će biti održano i sutra od 9 do 12 i od 13 do 17 sati. Prikupljanje krvi u srijedu će biti održano u Gimnaziji Fran Galović od 8 do 12 te popodne Društvenom domu u Rasinji od 13:30 do 17 sati.
U četvrtak od 8 do 12 krv će moći darivati zaposlenici Hrvatskih željeznica, a popodne stanovnici susjednih Koprivičkih Bregi. Za njih je akcija organizirana u Osnovnoj školi od 13:30 do 17 sati. Zadnjeg dana, u petak, dragocjenu tekućinu moći će darovati zaposlenici Policijske uprave od 9 do 12 sati, dok će zadnja akcija biti održana od 13:30 do 17 u školi u Koprivničkom Ivancu.

U Crvenom križu vjeruju da će se ovdašnji darivatelji ponovo odazvati i darovati svoju krv te tako nastaviti s iskazivanjem ovog vida humanosti.

zatvori