Petak, 26. travnja 2024.

Najbrži i najpijaniji vozač napuhali jednak broj promila u isto doba dana

Tijekom proteklog vikenda i novogodišnjeg blagdana, točnije u razdoblju od 31. prosinca 2015. do 3. siječnja 2016. godine, djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježili su ukupno šest prometnih nesreća. U dvjema od njih šest je osoba ozlijeđeno, dok su preostale četiri rezultirale samo materijalnom štetom.

Do nesreća su doveli razni uzroci: neprilagođena brzina, nepropisno skretanje i uključivanje u promet te kretanje kolnikom mimo prometnih pravila. Dvije od šest nesreća prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Što se tiče prometnih prekršaja, sankcionirano ih je 59, od čega se njih 11 ili 19% odnosilo na alkohol te sedam na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Dva su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a jedan je odmah i uhićen.

Alkoholni rekorder uhvaćen je prvog dana 2016. godine desetak minuta prije podneva u Sajmišnoj ulici u Novigradu Podravskom. Bio je to 24-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom s 2,10 promila alkohola u krvi i to bez vozačke dozvole. Završio je u posebnoj prostoriji.

Najbrži je, pak, bio 47-godišnjak zatečen dan kasnije također malo prije podneva u Cvetkovcu: vozio je 103 km/h iako je brzina ograničena na 60, a igrom slučaja i on je imao 2,10 promila alkohola u organizmu.

zatvori