Subota, 27. travnja 2024.

Tribina “Umrežavanjem do održivosti” za udruge civilnog društva

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice i Udruga „Hera“ Križevci u suradnji s Programom Jako i Županijskim savjetom za razvoj civilnog društva organiziraju javnu tribinu pod nazivom „Umrežavanje udruga – put prema održivosti“ s ciljem boljeg povezivanja organizacija civilnog društva na području Koprivničko-križevačke županije.

Tribina će se održati u srijedu, 3. veljače u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ s početkom u 16.00 sati. Prije same tribine, Marina Švagelj Jažić, predsjednica Udruge „Hera“, predstavit će Vodič pružatelja socijalnih usluga Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Ovaj vodič tiskan je u sklopu projekta „Znanjem do promjena“, a cilj mu je poboljšanje vidljivosti aktivnih organizacija sa spomenutih županija kako bi se kvalitetnije i bolje pružale usluge osoba u nepovoljnom položaju. Predsjednica Udruge „Hera“ osvrnut će se na stanje u Koprivničko-križevačkoj županiji, odnosno na koji način se usluge pružaju, najčešći problemi s kojima se udruge susreću, što treba unaprijediti, itd.

Tribina je potaknuta činjenicom da u ovakvim otežavajućim uvjetima za udruge mnoge od njih prestaju s djelovanjem (ili su na tom putu), a jedan od mehanizama uz pomoć kojeg do toga ne bi došlo je umrežavanje.

Predstavnici različitih organizacija civilnog društva osvrnut će se na trenutno stanje u našoj županiji, predstaviti neke primjere dobre prakse (ali i one manje dobre) te će biti dogovorene smjernice za daljnji rad i umrežavanje. S obzirom na to da će uskoro biti raspisani gradski i županijski natječaji za financiranje projekata i programa udruga ovo je dobra prilika za sve da se povežu s udrugama koje dijele iste ili slične interese te zajedno krenu u ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Sudjelovanje je potrebno potvrditi na mail [email protected] najkasnije do utorka, 2. veljače.

 

zatvori