Petak, 26. travnja 2024.

Mišel Jakšić: Bit ću gradonačelnik Koprivnice

Mišel Jakšić, SDP-ov zamjenik koprivničke gradonačelnice, radno je završio prošlu i započeo novu godinu. Kaže da je zadovoljan jer je završen prijedlog reorganizacije gradske uprave, o čemu će odluku donijeti gradski vijećnici, a posljednjih je tjedana bio i dosta politički angažiran.

Ima li to veze s predstojećim unutarstranačkim izborima i kakve su mu ambicije, imat ćete prilike na našem portalu čitati u ponedjeljak. Do tad vam samo možemo prenijeti dijelove iz intervjua kojega je dao Poslovnom dnevniku.

Za razliku od njegove šefice, gradonačelnice Vesne Želježnjak, ne želi otvoreno i javno reći hoće li u SDP-ovim unutarstranačkim izborima podržati Zorana Milanovića ili Zlatka Komadinu. A iako nije bio na listi za sabor, veseli ga izborni rezultat koju je njegova politička opcija s koalicijskim partnerima ostvarila u Koprivnici. Uz Rijeku, ovaj se grad ponovno istakao kao bastion socijaldemokracije u Hrvatskoj. Osim toga, rezultati poput 16-postotnog pada nezaposlenosti dokazuju mu da aktualna vlast dobro upravlja gradom. I sam tome doprinosi. Kaže da kao zamjenik gradonačelnice daje svoj maksimum, da se gradom u ovim teškim vremenima upravlja odgovorno i socijalno te je, iako je još prerano govoriti o kandidaturama, uvjeren da će postati gradonačelnik Koprivnice.

Jakšić se zalaže za decentralizaciju, funkcionalnu i financijsku, a paralelno s time i za novi državni ustroj. Sve kajkavce – Podravce, Zagorce, Međimurce, Prigorce pa dijelom i žitelje bjelovarskog kraja, vidi zajedno u jednoj kajkavskoj regiji koja je, kaže, već sada generator razvoja cijele Hrvatske.

zatvori