Petak, 26. travnja 2024.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković posjetio tri DVD-a i darovao im opremu

Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske, Slavko Tucaković, u prvim je danima nove godine obišao tri dobrovoljna vatrogasna društva iz Podravine te im osobno predao vrijedne donacije opreme Sektora za vatrogastvo Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
Lijep početak nove godine u DVD-u Štaglinec

Za članove DVD-a Štaglinec, nova godina nije mogla početi ljepše. Naime, u subotu prijepodne u posjet im je došao glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Slavko Tucaković i donio vrijedan poklon.

Osim C, B i D cijevi, naprtnjača za gašenje požara otvorenog prostora i penjačke užadi, stiglo je nešto i osobne zaštitne opreme – čizme i kombinezoni za gašenje šumskih požara te zaštitne kacige s naočalama. Vrijednost donirane opreme iznosi oko 20.000 kuna.

Tucakovića su dočekali te njemu i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje zahvalili na donaciji predsjednik DVD Ivan Golubić, tajnik DVD-a Tomislav Golubić i spremištar DVD-a Saša Kuzman. U kratkom, ali srdačnom i konstruktivnom razgovoru, upoznali su GVZ-a sa stanjem i situacijom u svom naselju i svome društvu.

DVD Štaglinec.
DVD Štaglinec.
Dugo očekivana donacija stigla u Domaje

Članovi DVD-a Domaji, stožernog društva općine Sokolovac, dočekali su u četvrtak u svojim prostorijama zapovjednika Tucakovića koji je i njima darovao vrijednu donaciju DUZS – Sektora za vatrogastvo.

Osim osobne zaštitne opreme, našlo se tu i dosta opreme za operativnu postrojbu navedenog društva. Vrijednost donacije iznosi tridesetak tisuća kuna.

U ugodnom i neformalnom razgovoru, uz srdačnu zahvalu na doniranoj opremi, domaćini su upoznali Tucakovića sa svojim planovima i željama za budućnost ovog vrijednog društva, financiranog skromnim sredstvima iz općinskog proračuna. Pohvalili su se i svojim natjecanjem operativnih vatrogasaca koje je zaživjelo u natjecateljskom kalendaru i prošle godine je održano po drugi puta.

DVD Domaji.
DVD Domaji.
Vrijedna donacija stigla i DVD-u Hlebine

Subotnje prijepodne zapovjednik Tucaković iskoristio je i za posjet DVD-u Hlebine i naravno, nije došao praznih ruku. Pregršt osobne, ali i operativne opreme došlo je u spremište stožernog DVD-a u općini Hlebine.

Predsjednik društva Stjepan Štrfiček nije krio svoje zadovoljstvo doniranom opremom i od svega srca zahvalio je Tucakoviću i obećao svaku drugu pomoć koja je u domeni društva, njemu i Sektoru za vatrogastvo DUZS-a.

U kratkom razgovoru, dotakli su se problema sa kojima se društvo susreće i planova za budućnost, koji su temeljem skromnog proračuna općine Hlebine, u skladu s istim.

zatvori