Utorak, 2. srpnja 2024.

Grošić u potpunosti ogradio parcelu kod Martinovke

Građevinski poduzetnik Darko Grošić u potpunosti je ogradio svoju parcelu koju je nedavno kupio od Grada u strogom centru Koprivnice na Florijanskom trgu. Dravi info je rekao da mora zaštiti svoju imovinu te da će pri tom koristiti sva pravna i tehnička sredstva koja su mu na raspolaganju.

Grošić je sada već drugi puta ogradio svoju parcelu jer su mu prvu ogradu uklonili vlasnici prostora iz Martinovke, nezadovoljni što je ograđivanjem onemogućen pristup njihovoj zgradi s Florijanskog trga. Ponovio je da nudi susjedima iz Martinovke da otkupe parcelu uz nadoknadu svih dosadašnjih troškova, što je već premašilo milijun kuna te da parcelu ne smiju preprodati pet godina. Oko ostalih nesuglasica i nedoumica izgleda da će razgovarati preko suda.

Na parceli omeđenoj s tri strane „starom zdravstvenom“, „Martinovkom“ i Mjedinom zgradom Grošić planira izgraditi moderni poslovno-stambeni objekat s podzemnom garažom. Nekoliko nacrta već je stiglo iz projektnog ureda iz Beča, a dio ih očekuje i iz Zagreba. Na konačni izbor utjecat će ocjena službe konzervatora iz Bjelovara, čiji će stručnjaci odlučiti koja će se zgrada najbolje uklopiti u središte Koprivnice.

zatvori