Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Najbolji hrvatski plesači predstavili svoje vještine u Koprivnici

Prvenstvo Hrvatske u standardnim plesovima održano je u subotu u koprivničkoj srednjoškolskoj dvorani. Radi se o jednome od tri najveća plesna natjecanja u državi, a u Koprivnicu je stiglo ukupno 67 plesnih parova iz 15 klubova.

Nastupila su i tri naša plesna para. Marko Šimek i Lana Bermanec iz ŠPK Ritam te Josip Betlehem i Karla Šmitlehner iz ŠPK Koprivnica okušali su se u zahtjevnoj kategoriji mladeži; Marko i Lana osvojili su 11., a Josip i Karla 12. mjesto. Neno Rojčević i Marina Tomac-Rojčević osvojili su brončanu medalju u kategoriji veterana 2.

– Hvala publici, bila je odlična – rekli su Neno i Marina nakon natjecanja. – Konkurencija je bila jaka, mi nismo baš zadovoljni kako smo odradili nastup, ali bit će bolje.

Partner Hrvatskom sportskom plesnom savezu u organizaciji Prvenstva bio je ŠPK Ritam. – Mi smo mladi klub, ako gledamo na nivou cijele Hrvatske postojimo tek tri godine, a već smo sudjelovali u organizaciji dva državna natjecanja. Svakako očekujemo da ćemo u Koprivnici imati još ovakvih natjecanja – najavljuje Marina.

Plesači se sada okreću sljedećem državnom prvenstvu koje ih čeka 19. ožujka u Bjelovaru i to u latinsko-američkim plesovima.

Medijski pokrovitelji prvenstva bili su Radio Drava i Drava info.

Pobjednici po kategorijama

Mlađi osnovci: Dan Hude i Rea Motl Šatalić, SPK Harmony, Zagreb
Osnovci: Jan Nemarnik i Nika Karačić, SPK Zagreb
Mlađa mladež: Jakov Bjelac i Magdalena Vidas, SPK Petrinia, Petrinja
Mladež: Patrik Seretin i Ema Pilić, ŠPK Optimus, Zagreb
Starija mladež: Jurica Kavran i Tihana Vusić, SPK Varaždin
Odrasli: Viktor Szabó i Vanja Vujić, ŠPK Optimus, Zagreb

zatvori