Petak, 26. travnja 2024.

Evo koje je sve igrače Kopić poveo na pripreme u Medulin

Nakon jutrošnjeg treninga, nogometaši Slavena Belupa otputovali su u Medulin gdje će nastaviti s pripremama za proljetni dio prvenstva, a sudjelovat će i na međunarodnom Arena Cupu.

Tekst: Sandra Levak-Miklošić i Marko Posavec

Trener Željko Kopić na morske je pripreme poveo ukupno 28 igrača. Među njima su trojica vratara, 18 standardnih prvotimaca, petorica mladih igrača i dvojica koji su na probi u koprivničkom prvoligašu. Posebno ga zanimaju, kaže, ovi juniori. – Želimo zadržati trend koji smo postavili uvođenjem Međimorca, Jambora i Arapa: da nam ti mladi igrači budu što više ‘na oku’ i što bliže prvoj momčadi, odnosno da što više izvornih Slavenovih igrača bude u prvoj momčadi ili na korak od nje.

U Medulin nije otputovao Filip Mihaljević koji je prije nešto manje od godinu dana stigao na posudbu iz Dinama. – Mihaljević nije imao veliku minutažu – pojašnjava Kopić, te nastavlja: – Mislim da je najbolje za njega i za nas da potraži klub u kojemu će više igrati i u kojemu će moći ostvariti svoje nogometne ambicije.

Tu su i dvojica igrača na probi: mladi Zachary Kobayashi iz Sjedinjenih Američkih Država te Nikola Leko koji je prošao školu nogometa Širokog Brijega, a igrao je i za Posušje. Obojica su ’97. godišta.

Konačni popis za Medulin, dakle, sastoji se od ovih igrača:

  • Kobayashi i Leko (proba),
  • Bubnjić, Bistrović, Martinaga, Šarlija – izašao iz juniora prije šest mjeseci i Zirdum – povratnik iz Dinama (juniori),
  • Rozman, Marković i Bilandžić (vratari),
  • Barić, Purić, Međimorec, Katić, Peričić, Štiglec, Paracki, Gregurina, Crepulja, Brlek, Jambor, Arap, Delić, Ozobić, Savić, Marciuš, Križman,
  • Božo Musa koji je upravo stigao iz NK Zagreb.

Muzafer Ejupi ostao je u Koprivnici gdje će raditi po rehabilitacijskom programu nakon oporavka od operacije. Dio će obaviti u Zagrebu, a dio u Koprivnici s trenerima Sertićem i Medenjakom.

A što je s afričkim pojačanjem? Kako smo nedavno izvijestili, na pragu Slavena Belupa je nigerijski reprezentativac Kunle Odunlami kojega je Kopić želio dovesti još prošlog ljeta, no zapelo je s vizom. – Čekamo svakog dana da dođe – kaže trener. – Viza je još uvijek u procesu. Ako uspije doći u Hrvatsku, pridružit će nam se u Medulinu.

Popis igrača za Medulin gotovo sigurno ne odgovara sastavu s kojim će Slaven Belupo krenuti u proljetni dio prvenstva, ističe Kopić. Prije svega, mogao bi ostati zbog nekih prvotimaca. – Još uvijek radimo na odlasku nekih naših igrača. Crepulja i Brlek prvi su u izlogu prema inozemstvu, a njihovim bismo transferima osigurali nekakvu opstojnost kluba. Oni su, dakle, na korak od odlaska i time bi se situacija očito znatno promijenila. No, stvari su takve kakve jesu i moramo im se prilagoditi.

O mogućim novim imenima Kopić još uvijek nije htio izlaziti u javnost. Istaknuo je kako u Medulinu očekuje nastavak kvalitetnih priprema započetih u Koprivnici, a tu je i Arena Cup u kojemu sudjeluje ukupno osam momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Rumunjske, Češke i Austrije. U jednoj skupini uz naš Slaven Belupo bit će Viitorul Constanta (Rumunjska), Inter Zaprešić i Koper (Slovenija), a u drugoj SC Rheindorf Altach (Austrija), Lokomotiva (Zagreb), Teplice (Češka) i Zavrč (Slovenija).

Farmaceuti se u Koprivnicu vraćaju 24. siječnja, a prije početka prvenstva odigrat će još tri prijateljske utakmice: 30. siječnja protiv Krke iz Novog Mesta, 5. veljače protiv Zavrča, a 6. veljače gostovat će kod trećeligaša Mladosti u Ždralovima.

zatvori