Srijeda, 8. svibnja 2024.

Edukacija o pravilnoj uporabi pesticida nastavlja se i dalje

U Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica nastavljaju s edukacijom o pravilnoj uporabi pesticida. Riječ je o zakonskoj obvezi koja obvezuje poljoprivredne proizvođače da znaju pravilno upotrebljavati pesticide, a od lanjskog studenoga mogu ih kupovati isključivo uz predočenje posebne iskaznice.

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Josip Nakić Alfirević rekao nam je da su s edukacijama počeli još lanjskog proljeća, a održali su ih za poljoprivrednike i za savjetnike:

Lani smo educirali ukupno 520 polaznika.

Kako još uvijek ima onih poljoprivrednih proizvođača koji nisu zadovoljili svoju zakonsku obvezu, u Pučkom otvorenom učilištu pripremaju još jednu edukaciju, kaže Nakić Alfirević:

Za one koji su čekali posljednji trenutak, koristim priliku da ih podsjetim da od studenoga ne mogu nabaviti potrebna sredstva u poljoapotekama bez iskaznice, bilo bi dobro da se prijave za edukaciju. Do sad ih je prijavljeno oko 130 za siječanjsku edukaciju.

Nakić Alfirević kaže da su u ustanovi koju vodi educirani uglavnom proizvođači s područja grada Koprivnice. Iako nisu održavali edukacije na terenu, u Pučkom otvorenom učilištu su zadovoljni jer će, prema sadašnjim pokazateljima, educirati oko 800 obveznika pravilne uporabe pesticida. Zainteresirani za edukaciju mogu se javiti još do ponedjeljka 11. siječnja kad počinje novi tečaj.

zatvori