Petak, 26. travnja 2024.

Grad Koprivnica imat će samo četiri upravna odjela i četiri pročelnika

Kao što je gradonačelnica Vesna Želježnjak svojevremeno najavljivala, reorganizacija koprivničke gradske uprave je gotova, ili barem njeni najvažniji dijelovi.

Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić upozorio je da poslodavac još mora obaviti razgovore sa sindikatom te da konačnu odluku na kraju ipak donose gradski vijećnici.

Ono što je definitivno da se smanjuje broj upravnih odjela odnosno pročelničkih mjesta. Koprivnica će biti prvi grad u Hrvatskoj te veličine koji će imati samo četiri upravna odjela i četiri pročelnika.

Dogradonačelnik Jakšić je uvjeren da će Koprivnica pokazati da se može funkcionirati bez nekog velikog broja rukovodioca. Stoga je logično pitanje, koliko će Grad uštedjeti na smanjenju pročelničkih plaća i kako će to novoorganiziranizirana Gradska uprava biti funkcionalnija nego do sad?

Kad pričamo o štednji gradskoga proračuna, tu se sad ne bih izletavao jer se još poslaguju koeficijenti i promjena će doista biti. A kad govorimo o efikasnosti i operativnosti, uvjeren sam da će upravo ovaj tempo koji ćemo nametnuti s četiri nova odjela na pročelničkim mjestima ostaviti najkvalitetnije ljude koji su se i dosad pokazali kao neki koji vuku ovaj grad, naravno s gradskom vlašću. Nakon natječaja će biti i nekih novina i uvjeren sam da će se pokazati da ne treba imati 122 funkcionera da bi nešto u gradu, županiji ili državi funkcioniralo.

Koji su to koji vuku i koji će ostati, a koji će otpasti, kao i koji će upravni odjeli biti pripojeni kojima, Jakšić nam nije želio reći jer o tome, kako kaže, poslodavac još nije izvjestio zaposlenike.

zatvori