Petak, 26. travnja 2024.

Zvonimir Šašek na prijemu kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Među devetoro volontera Crvenog križa koje je povodom Međunarodnog dana volontera primila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović bio je i voditelj Županijskog interventnog tima Zvonimir Šašek.

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca još od 1985. godine, a predsjednica Grabar Kitarović ove je godine posebno imala na umu izbjegličku krizu s kojom se Hrvatska suočava već tri mjeseca, stoga je uz predstavnike Crvenog križa primila i volontere drugih udruga koji su se angažirali u ovoj nesvakidašnjoj situaciji.

Zvonimir Šašek, kao voditelj Županijskog interventnog tima, velik dio svog slobodnog vremena tijekom tih 29 dana proveo je pomažući pri dočeku migranata u Botovu i njihovom prelasku do mađarske granice. Od 18. rujna do 16. listopada Šašek je zajedno s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i brojnim drugim volonterima dočekao i ispratio izbjeglice i migrante iz 35 vlakova i 20-ak autobusa.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ujedno zahvaljuje svim volonterima koji su pomagali za vrijeme migrantske krize u našoj županiji te svim ostalim volonterima koji u svoje slobodno vrijeme pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

Nove akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i danas je organiziralo akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu. U koprivničkom Super Konzumu prikupljeno je više od stotinu kilograma raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Kako se bliže blagdani, tempo prikupljanja donacija malo je pojačan, stoga je sljedeća akcija najavljena već za ponedjeljak, 7. prosinca, od 9 do 15 sati u Kauflandu.

zatvori