Četvrtak, 25. travnja 2024.

Županija poklonila 18 slika zdravstvenim ustanovama

18 slika nastalih na prvoj umjetničkoj koloniji „Alpe-Adria – srce naive“ danas je donirano županijskim zdravstvenim ustanovama.

Tako su Zavod za javno zdravstvo, Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu dobili po šest slika koje su izradili umjetnici iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije, a već su bile izložene u slovenskom Ptuju, mađarskom Letenyu, te u Austriji – u Beču i Velikom Borištofu u Gradišću, kao i u Koprivnici. Podsjetio je na to Krešimir Blažek iz županijske Turističke zajednice i dodao:

Ovo je mali poklon i Turističke zajednice i Koprivničko-križevačke županije ovim ustanovama koje svima nama čine dobro.

Donaciju je ravnateljima ustanova uručio župan Darko Koren istaknuvši da ovim činom završava jedna iznimno aktivna godina kad govorimo o županijskoj skrbi za lokalni zdravstveni sustav, a doniranje slika samo je simboličan pokazatelj kakav je odnos Županije kao osnivača spram svojih ustanova u zdravstvu:

Mislim da smo ovu godinu obilježili prilično aktivno, kad govorimo o tom našem zdravstvenom sustavu. Vidim ga – i to uvijek naglašavam, kao jednu cjelinu, iako je riječ o tri ustanove. Mislim da nije potrebno raditi razlike među našim ustanovama, nema potrebe za rivalstvom. Čak suprotno, smatram da one moraju biti kao jedno.

Svo troje ravnatelja, Draženka Vadla iz Zavoda za javno zdravstvo, Marija Krajina iz Doma zdravlja i Mato Devčić iz Zavoda za hitnu medicinu zahvalili su donatorima i umjetnicima na slikama, koje će radne prostore njihovih ustanova učiniti ugodnijima i zaposlenicima i korisnicima njihovih usluga.

zatvori