Petak, 26. travnja 2024.

Udruga “Bolje sutra” obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Danas je Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tim je povodom Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice jutros održala radionicu za učenike 7. razreda Osnovne škole Koprivnički Ivanec pod nazivom SuPER – sudjelujem, pomažem, educiram se, razumijem.

Učenici su na radionici učili o bontonu u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom, a kako je bilo na radionici Dravi info rekla je predsjednica Udruge Marija Mraz.

Pokazali smo im neke situacije u kojima nisu bili. Na primjer, kako rastaviti invalidska kolica ako će netko voziti osobu u kolicima u svom osobnom automobilu. Učenici su se prvi puta susreli s tim i bilo im je jako zanimljivo. Zatim imamo člana koji je slijepa osoba koji im je pokazao kako pisati na pisaćoj mašini koja piše Brailleovim pismom.

Uz to, Udruga će sutra educirati svoje volontere i članove o volonterstvu i volonterskom radu i to kroz kviz u kojem će, uz volontere i članove Udruge, sudjelovati i učenici osnovnoškolskog uzrasta. Sutrašnjom aktivnosti obilježit će se i Međunarodni dan volontera kojemu je posvećen 5. prosinca.

zatvori