Petak, 26. travnja 2024.

Na kraju polusezone evo Slavenove jesenske statistike

Pripreme za proljeće naši će Farmaceuti odraditi uglavnom u Koprivnici s desetodnevnim boravkom u Medulinu.

Nogometaši Slavena Belupa jesenski su dio prvenstva zaključili teškim domaćim porazom od zagrebačke Lokomotive, što ih je s četiri pobjede, osam poraza i devet neriješenih utakmica ostavilo na sedmom mjestu ljestvice s 21 osvojenim bodom, iza Intera iz Zaprešića te ispred Istre, Osijeka i Zagreba.

To znači da su Slavenaši ukupno osvojili trećinu mogućih bodova, 13 kod kuće i 8 u gostima. Zabili su ukupno 24 gola, što je prosječno 1,14 po utakmici, a primili 29 ili 1,38 po utakmici. Najbolji strijelac Farmaceuta u polusezoni bio je, dakako, Muzafer Ejupi s postignutih osam golova, čime s Gabrijelom Bobanom dijeli četvrto mjesto liste najboljih strijelaca u prvom dijelu prvenstva. Koprivnički su prvoligaši zaradili četiri crvena kartona i samo trideset žutih – najmanje od svih momčadi.

Jedini igrač sa stopostotnom minutažom u jesenskom dijelu prvenstva bio je vratar Matjaž Rozman. Osim njega, 21 utakmicu i gotovo punu minutažu ima Ljuban Crepulja, a iznad 80 posto minutaže još su Goran Paracki, Vedran Purić, Mateas Delić i Muzafer Ejupi. Najmanju minutažu upisao je Filip Mihaljević, dok Marković, Martinaga i Bistrović nisu nastupali.

Recimo i da je Slaven Belupo na domaćim utakmicama pratilo 9.807 gledatelja, a na gostujućima 21.905, što je ukupno 31.712 gledatelja.

Pripreme za proljetni nastavak prvenstva naši će Farmaceuti uglavnom odraditi u Koprivnici, s desetodnevnim boravkom u Medulinu, kako je najavio trener Željko Kopić.

zatvori