Srijeda, 8. svibnja 2024.

Sara i Valerija pobjednice natječaja “Zajedno smo jači”

Koprivničko-križevačka županija je u suradnji sa županijskim Antikorupcijskim povjerenstvom jučer obilježila Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Tim povodom održana je tribina pod nazivom “Prevencija i borba protiv korupcije mehanizmima civilnog nadzora”, a u sklopu koje je predavanje održala sveučilišna profesorica Livija Kardum.

Na kraju tribine, zamjenik Ivan Pal i predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Tomislav Babić uručili su zahvalnice i nagrade za radove pristigle na natječaj “Zajedno smo jači”. Cilj natječaja bio je senzibilizirati djecu u osnovnim i srednjim školama s problemom korupcije.

Učenici su uz pomoć mentora izradili 12 likovnih uradaka s temom „Logo povjerenstva“, a u kategoriji literarnih i video uradaka dostavljeno je 18 radova o stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Najbolji rad u prvoj kategoriji ujedno je izabran za službeni logo Povjerenstva, a nagradu je osvojila Sara Bednaić iz Osnovne škole Koprivnički Bregi, dok je u kategoriji literarnih i video radova prvu nagradu za video osvojila je Valerija Premec iz Gimnazije Fran Galović.

zatvori