Subota, 27. travnja 2024.

Ronioci Šoderice odlični u Zagrebu – Dominik i Luka Đurđ oborili vlastite državne rekorde

Čak 16 natjecatelja Ronilačkog kluba Šoderica proteklog je vikenda nastupilo na petom izdanju Zagrebačke subote u plivanju perajama koju organiziraju RK Geronimo i Zagrebački ronilački savez. Ovo je natjecanje ujedno bilo i Prvenstvo Hrvatske za klubove.

Na zagrebačkim Bazenima Utrina okupio se rekordan broj natjecatelja – njih 170 iz 13 hrvatskih klubova te klubova iz Italije, Srbije, BiH i Crne Gore. Žute boje Šoderice branili su Lucija Šimčić, Maja Špoljar, Mia Lončar, Gabriela Habuš, Luka Đurđ, Dominik Đurđ, Luka Varga, Luka Baranašić, Ervin Kukec, Marko Knez, Mihael Šestak, Marko Sremec, Borna Fuček, Karlo Hlevnjak, Ante Žaja i Vladimir Šoštarić.

U tome su bili vrlo uspješni. Žene su ekipno zauzele šesto mjesto, dok su muški bili više nego uvjerljivo prvi s osvojena 272 boda, što je čak 50 bodova više od drugoplasiranog kluba. U konačnici, to je Ronilačkom klubu Šoderica donijelo drugo mjesto u ukupnom poretku.

Svakako vrijedi istaknuti izvanredne nastupe braće Đurđ. Dominik je postavio novi seniorski rekord Hrvatske na 200 metara, oborivši svoj vlastiti iz 2012. godine za više od pola sekunde. Isti uspjeh ostvario je i njegov brat Luka, koji je također srušio vlastiti tri godine star rekord, ali u štafeti 4×100 metara. To je svakako dobar znak za nastavak sezone.

Detaljne rezultate s pojedinačnim plasmanima možete vidjeti ovdje.

zatvori