Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: Reketom i lopticom pokazali da za njih nema granica

Koprivnica je danas bila domaćin petog po redu Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim poteškoćama.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 75-ero sudionika iz 17 klubova i udruga iz cijele Hrvatske. Mihaela Kovačević iz Koprivnice, Đurđica Nukić iz Čakovca i Mario Kiš iz Križevaca podijelili su s Dravom info svoje dojmove s natjecanja:

Mihaela: Stvarno je zabavno. Imam vrlo jako konkurenciju i stvarno je super.
Đurđica: Ne znam koje sam mjesto osvojila, ali to nije niti bitno. Važno mi je da sam sudjelovala i da sam puno novih prijatelja upoznala.
Mario: Super mi je. Baš sam sretan što sam mogao tu doći, upoznati ljude i natjecati se. Meni je bitno da ja tu sudjelujem i nije mi uopće važna pobjeda.

Da su sudionici prepoznali cilj ovog prvenstva potvrdila nam je Silvija Kovač, voditeljica sportskih aktivnosti u Sportskoj udruzi za osobe s intelektualnim poteškoćama “Veliko srce”, koja je organizator Prvenstva.

Da se osobe s intelektualnim poteškoćama bave sportom i promocija sporta općenito. Organizator ovog natjecanje je Sportska udruga“Veliko srce “ kojoj je ujedno cilj okupljanje mladih sa intelektualnim poteškoćama da se bave sportom.

Uz Sportsku udrugu „Veliko srce“ u organizaciji su pomogli stolnoteniski klubovi Koprivnica i Podravka te Specijalna olimpijada Hrvatske.

zatvori