Petak, 26. travnja 2024.

Podravkašima do sutra rok za odluku života: otpremnina u zamjenu za radno mjesto

Sutra istječe rok kojega je poslodavac ponudio zaposlenicima Podravke da se izjasne jesu li spremni napustiti svoje radno mjesto uz isplatu stimulativne otpremnine.

Iako službeno ne žele govoriti o tome, jer je – kako kažu, novi program zbrinjavanja viška još u pripremi, Drava info doznaje da je zaposlenicima ponuđeno 5.000 kuna po godini staža. Obzirom da je za isplatu otpremnina planirano utrošiti 10 milijuna kuna, procjenjuje se da bi iz Podravke ovaj puta moglo otići još stotinjak ljudi. No to, kažu u sedmerokatnici, prvenstveno ovisi o iskazanom interesu zaposlenika. Doznajemo da se poslodavac tako želi riješiti viška prvenstveno u logistici, proizvodnji i prodaji.

Koliko će doista ljudi otići uz isplatu otpremnina, znat će se vrlo skoro, kažu do krajem ove godine. Naime, kad budu raspolagali s brojkom zainteresiranih za odlazak, poslodavac će trebati provesti savjetovanje s Radničkim vijećem, a novi program zbrinjavanja viška zaposlenika u Podravki treba potvrditi i Zavod za zapošljavanje.

zatvori