Petak, 26. travnja 2024.

Pazite, na ovome mjestu više ne smijete parkirati – pauk čeka

Redakciji Drave info danas su se obratili građani nezadovoljni novim režimom parkiranja na Trgu bana Jelačića.

Naime, parkiranje uz lijevi rub prometne površine prema izlasku u smjeru Trga dr. Tomislava Bardeka više nije dopušteno i tamo više nema označenih parkirnih mjesta. Građani, međutim, iz navike i dalje tamo parkiraju, a “pauk” im uredno diže vozila – kako kažu, već ih je nekoliko na taj način otišlo samo danas prijepodne.

– To je pomalo bezobrazno – rekao nam je građanin kojega samo zatekli na licu mjesta. – Očito je da parkiranje više nije dopušteno, ali mogli su barem staviti nekakav znak da upozore građane kako ovdje više ne mogu parkirati, kao što se to radi kada se negdje promijeni regulacija prometa.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

No, pravila su jasna i nikakve dileme nema, odgovorili su nam iz Gradske uprave. – Parkiranje je dopušteno samo na propisno označenim parkirnim mjestima, nigdje drugdje – rekle su nam pročelnice Maja Ištvan Krapinec i Jasna Golubić. – Ne postoji prometni znak koji označava kako je parkiranje nekada bilo dozvoljeno, a sada više nije. Raspored parkirnih mjesta na Trgu bana Jelačića promijenio se u sklopu nedavne rekonstrukcije Trga i parkiranje uz južni rub zelene površine više nije dopušteno.

Stoga još jednom podsjećamo građane Koprivnice kako svoja vozila smiju parkirati samo na mjestima propisno omeđenima linijama. U protivnom, pauk čeka.

zatvori