Petak, 26. travnja 2024.

Ozobić: Respektiramo Rijeku, ali nemamo se čega bojati

Nakon dugo očekivane gostujuće pobjede, prošlog vikenda u Puli, pred nogometašima Slaven Belupa teško je gostovanje kod jedne od vodećih momčadi domaćeg prvenstva.

Gotovo je punih godinu dana prošlo od posljednje pobjede Slaven Belupa u gostima, sve do prošlog vikenda kada su naši Farmaceuti slavili u Puli. Ta im je pobjeda podigla moral uoči treće gostujuće utakmice u nizu, ujedno i najzahtjevnije: momčad Željka Kopića u nedjelju će istrčati na teren s Rijekom, dosad jedinom neporaženom ekipom ove sezone.

Trener Kopić svjestan je težine zadatka, ali Slaven Belupo već se dva puta od početka prvenstva pokazao kao dostojan protivnik Rijeci, s 3:3 u gostima i 0:0 kod kuće. Može li do pozitivnog rezultata i ove nedjelje?

Bit će to zahtjevno gostovanje kod ekipe koja jedina dosad nije izgubila utakmicu. S obzirom na okolnosti naših igara u zadnje dvije utakmice koje su nam bile jako bitne, s obzirom na stanje u kojem su igrači i što se tiče trenutnog psihološkog aspekta koji je sigurno bolji nego što je bio, odlazimo odigrati dobru utakmicu i učinit ćemo sve da se vratimo s pozitivnim rezultatom.

Željko Kopić. Snimio Marko Posavec.
Željko Kopić. Snimio Marko Posavec.

Sve u svemu, upravo je gostujuća pobjeda u Puli, koja je toliko nasušno bila potrebna, učinila najviše za optimizam Farmaceuta.

Siguran sam da imamo pravo na optimizam i na ambiciju u tom smjeru.

Mladi Filip Ozobić kaže da postoji respekt, ali ne i strah.

Ako ćemo nastupati kao u zadnje dvije, mislim da je to pravi put kojim trebamo ići i nemamo se čega bojati. Naravno da respektiramo Rijeku, njihovi rezultati govore sami za sebe.

Susret će propustiti Križman, Jambor Mihaljević i Potokar. Brlek je nesiguran, dok će Vinko Međimorec vjerojatno nastupiti u sastavu nakon što se oporavio od ozljede.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

zatvori