Nedjelja, 30. lipnja 2024.

Evo kako će Grad riješiti problem pristupa dvorištu Martinovke

Grad čini sve što je u njegovoj nadležnosti da pomogne svim svojim građanima pa tako i građanima koji su vlasnici prostora u zgradi koju zovemo Martinovka.

Rekla je to Dravi info gradonačelnica Vesna Želježnjak na upit što će gradska uprava učiniti na svojevrsno prozivanje da im je onemogućen pristup dvorišnom dijelu zgrade jer je Grad prodao parcelu ispred Martinovke privatnom investitoru. Osim toga, kaže Želježnjak, građani moraju biti svjesni da su se tijekom godina izmjenile zakonske odredbe pa je mnogo toga, u odnosu na nekad, sad nemoguće realizirati:

Ono što je bitno reći da svi vlasnici stanova ili poslovnih prostora nisu kad je zgrada građena kupili i parkirna mjesta. Stoga sada mogu kupiti parkirne karte, mjesečne ili godišnje.

Od 2. siječnja više se neće moći parkirati između Martinovke i Florijanskog trga. Snimio Marko Posavec.
Od 2. siječnja više se neće moći parkirati između Martinovke i Florijanskog trga. Snimio Marko Posavec.

No gradska će uprava ipak nastojati pomoći tim građanima, kaže gradonačelnica:

Grad će stoga omogućiti i prilaz do dvorišnog dijela parcele u Ulici Ivana Generalića izvedbom novog kolnog prilaza. Samo uređenje i označavanje parkirnih mjesta u obvezi je samih stanara, odnosno vlasnika zemljišta ili svih onih koji tamo imaju poslovne prostore.

Izgradnja tog kolnog prilaza ovisi prvenstveno o vremenskim prilikama, kaže gradonačelnica Želježnjak.

zatvori