Subota, 27. travnja 2024.

Kopić: Apsolutno sam siguran da je Međimorec budućnost Slaven Belupa

Slaven Belupo jedan je od prva dva polufinalista Hrvatskog nogometnog kupa. Jučer je na koprivničkom Gradskom stadionu pobijedio momčad Osijeka s 5:2.

Utakmicu je obilježila odlična igra koprivničke momčadi u prvom poluvremenu, neriješen rezultat, produžeci i na kraju izvođenje penala. Evo što je o jučerašnjoj utakmici Dravi info jutros rekao trener Željko Kopić:

Po mom mišljenju, kad se sve uzme u obzir, svih tih 120 minuta, mislim da smo apsolutno zaslužili prolazak među četiri najbolje momčadi.

Ulogu kapetana momčadi sinoć je preuzeo mladi stoper Vinko Međimorec. Trener Kopić kaže da u tome ne vidi ništa čudno jer je ga je Uprava angažirala i zato što voli davati priliku mladim igračima:

Što se tiče Vinka, on je od statusa četvrtog ili petog stopera na početku priprema kad sam ja došao u klub, došao do statusa prvih 11 igrača i kapetana momčadi što dovoljno govori o tome što mislim o njemu i koliko mu vjerujem. Apsolutno sam siguran da je on budućnost kluba. Sigurno je da će imati loših utakmica i da će biti loših dana, ali zato smo mi treneri tu da mu pomognemo, da mu olakšamo prebroditi te krizne situacije i da dođe na visoku igračku razinu.

Vinko Međimorec. Snimio Zoran Vlah.
Vinko Međimorec. Snimio Zoran Vlah.

Kopić je jučer u Slavenu vrlo važnoj utakmici priliku od prve minute dao i Davidu Arapu što doista pokazuje koliko trener vjeruje u mlade igrače koji će dobivati sve više prilika.

A što misli o koprivničkim i podravskim nogometašima? Jesu li dovoljno dobri za prvoligaški nogomet?

Ne mogu govoriti o široj bazi jer sam tu prekratko i usmjeren sam isključivo na Slaven Belupo. No u našem najužem planu za igru su uz Vinka i Davida mladi Jambor, mali Martinaga trenira s nama, tu spada i Kristijan Bistrović koji je ekstra nadaren te mali Bubnjić. A ne treba smetnuti s uma da i pioniri, kadeti i juniori postižu kalitetne rezultate. Stoga sam siguran da tu ima potencijala za prvoligaški nogomet. Iako rezultat u mlađim skupinama nije presudan, on je pokazatelj kvalitete rada u nekoj sredini. Naravno da u seniorsku momčad moraš dovesti po nekog igrača, no naglasak se ipak mora staviti na domaće dečke, zasukati rukave, raditi i dati im priliku. Naravno da i ti ljudi koji žive u Koprivnici i vole nogomet, uživaju kad vide da je pravu priliku dobio domaći mladi igrač. Sigurno da to lokalnu sredinu čini sretnom.

A tko će od igrača dobiti priliku ove nedjelje kod Istre prelomiti lošu karmu Slavena na gostovanjima, danas je još neizvjesno. Trener Kopić samo zna da je vrijeme da se u Koprivnicu vrate s bodovima:

Slaven Belupo već tri godine ima problem igre na gostovanjima. Ali ja jednostano vjerujem da uz ogromnu količinu rada i kvalitetan pristup mi to jednostavno moramo u datom trenutku prelomiti i prevagnuti na našu stranu. Da ne vjerujem u to, onda ne bih niti radio.

Recimo i da će koprivnički prvoligaš prvenstvenu utakmicu protiv Istre igrati u nedjelju popodne.

zatvori