Subota, 27. travnja 2024.

Kazna za neplaćen parking ne može biti 80 kuna, kažu gradski vijećnici

Laburist Tetec i HDZ-ov Forjan, iako su svaki zasebno pokrenuli ovo pitanje, uvjereni su da će Gradsko vijeće jednoglasno odlučiti o izmjeni odluke o naplati parkiranja na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici.

Izgleda da će na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice koprivničkog Gradskog vijeća biti i izmjena Odluke o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima.

Gotovo godinu dana nakon što je inicirao rasprave o parkirnim problemima, laburistički vijećnik Darko Tetec odlučio je završiti započeto. Zahtjev za uvrštenje u dnevni red s prijedlogom odluke predao je u Gradskoj upravi, jer smatra da je aktualna odluka nepoštena i na štetu građana te je vrijeme da Gradsko vijeće, koje ju je donijelo, promijeni. Poglavito tu misli na pojam „dnevne karte“ koju kao svojevrsnu kaznu za neposlušne u iznosu od 80 kuna naplaćuje koncesionar:

Pravilno je i više je sudova u Hrvatskoj već presudilo u korist građana, da se naplata može izvršiti samo za preostalo vrijeme. Dakle, ako ste platili parkirnu kartu prvi sat korištenja parkinga, ako je tri kune po satu, može vam se naplatiti preostalih 9 sati jer se parkiranje u Koprivnici naplaćuje 10 sati dnevno. To je maksimalno 30 kuna u toku dana, i to je pošten pristup.

Tetec kaže i da koncesionar dnevnom kartom naplaćuje uslugu koju nismo naručili, što je protivno Zakonu o zaštiti potrošača. Stoga zaključuje:

Ova je odluka isključivo na štetu građana jer omogućava da koncesionar ostvaruje ekstra profit, a u manjoj mjeri je i pogodovanje Gradu koji tako može ostvariti višu koncesiju.

Forjan: Koncesionar bi se trebao ispričati građanima jer od njih živi

Na problem naplate kazni za parkiranje upozorava i koprivnički HDZ. Predsjednik Ernest Forjan kaže da građani izražavaju nezadovoljstvo jer zbog zakazivanja sustava naplate nemaju parkirnu kartu pa im onda koncesionar naplaćuje kaznu od nerealno visokih 80 kuna. To je, uspoređuje Forjan, dvije trećine iznosa potrebnog za mjesečnu prehranu u školskoj kuhinji u Koprivnici.

Prvenstveni problem je visina te kazne. Nedopustivo je da građani plaćaju 80 kuna kaznu koja bi realno trebala iznositi koliko košta 10 sati parkiranja u Koprivnici, a to je maksimalno 30 kuna. Mi ćemo stoga na sjednici Gradskog vijeća tražiti da se ugovor s koncesionarom revidira i da se kazna smanji na 30 kuna.

Informaciju da koncesionar u Koprivnici godišnje napiše 17.000 kazni, što iznosi oko 1,3 milijuna kuna, Forjan drži zadnjim zvonom na uzbunu Gradskoj upravi koja bi trebala zaštiti interese građana. Posebno ga smeta stav koncesionara o stanju u Koprivnici:

Štoviše, koncesionar navodi da bi kazne u Koprivnici trebale biti i veće jer bi onda građani Koprivnice bili savjesni. Očekujem da se gradska vlast očituje o ovom stavu te da zaštiti građane od ovog bezobrazluka i neodgovornosti koncesionara koji bi se građanima trebao ispričati jer od tih građana živi.

Zanimljivo je da su i Tetec i Forjan, iako su svaki zasebno pokrenuli ovo pitanje, uvjereni da će gradski vijećnici jednoglasno odlučiti o promjeni Odluke kako bi ona bila na strani građana.

zatvori