Subota, 27. travnja 2024.

Kampus Zero CO2: Studenti fotografijama prikazali održivu mobilnost

Izložba najboljih fotografija pristiglih na natječaj “Kampus Zero CO2” svečano je otvorena sinoć u prostoru Sveučilišta Sjever u koprivničkom Kampusu.

Izloženo je dvadeset najboljih od pristiglih dvjestotinjak fotografija čiji su autori studenti iz gradova i sveučilišta mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska. Zadatak im je bio fotografijom prikazati održivu mobilnosti, odnosno život bez CO2. Vanja Šok, Sonja Grubešić i Ivan Parada najbolje su odgovorili toj temi te su na jučerašnjem otvorenju izložbe primili novčane nagrade – prvo mjesto vrijedilo je 1.000, drugo 700 i treće 500 kuna. Više o samom projektu rekla nam je jedna od organizatorica, Helena Hećimović.

Odlučili smo potaknuti studente da razmišljaju o tome što znači održivost, što znači održiva mobilnost i na koji način mogu svojim navikama utjecati na našu sadašnjost te pogotovo na budućnost.

1. mjesto: Vanja Šok
1. mjesto: Vanja Šok
2. mjesto: Sonja Grubešić
2. mjesto: Sonja Grubešić
3. mjesto: Ivan Parada
3. mjesto: Ivan Parada

Izložbu je organizirala mreža CIVINET Slovenija – Hrvatska u sklopu europskog projekta CIVITAS CAPITAL, u kojoj je od danas i Sveučilište Sjever, napominje Hećimović.

Pozvali smo sve studente iz gradova mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska. Od danas je član mreže i Sveučilište Sjever, kao 72. član, ovo je mreža koja se izuzetno brzo razvija jer očito imamo puno zainteresiranih.

Ove će fotografije u koprivničkom Kampusu biti izložene namanje mjesec dana.

zatvori