Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: Ove Koprivničanke imaju ideje kako pokrenuti vlastiti posao

Personalizirano liječenje na temelju genotipa, inovativna organizacija dječjih rođendana i digitalni marketing za male poduzetnike i obrtnike - sve su to potencijalni poslovni planovi "skuhani" na radionicama IDEA BOOTCAMP.

Koprivničanci su ovog vikenda u sklopu drugog IDEA BOOTCAMPA od uspješnih poduzetnika i potencijalnih investitora učili kako oblikovati svoju poslovnu ideju.

Danas je, pak, u prostorima Sveučilišta Sjever održana konferencija START UP KOPRIVNICA! na kojoj su zainteresirani mogli čuti priče mladih uspješnih ljudi koji su pokrenuli vlastiti posao u globalnom okruženju – točnije, predstavnici projekata Agrivi i Oradian, hrvatskih projekata koji su prepoznati u svjetskim okvirima. Održana je i panel diskusija koju je moderirao poduzetnik Saša Cvetojević.

Na kraju konferencije predstavljene su ideje razrađene tijekom IDEA BOOTCAMPA, a najbolje su i nagrađene.

Na dvodnevnim radionicama, koje su završile danas, sa svojim timovima sudjelovale su i Željka, Romana i Tatjana koje su s Dravom info podijelile svoje poslovne ideje.

Željka: Moja ideja je dijagnostički laboratorij za personaliziranu medicinu. Usmjerila bih se individualiziranom liječenju, odnosno liječenju pojedinca na osnovu njegovog genotipa.
Romana: Naša ideja zove se Party maker. Radi se o pripremi dječjih rođendana na jedan posve nov i zanimljiv način i ideja je svakom djetetu pripremiti bajkoviti rođendan.
Tatjana: Prijavili smo se s idejom digitalnog marketinga, odnosno agencije koja se bavi promidžbom malih i srednjih obrtnika i poduzetnika na društvenim mrežama.

Direktorica Koprivničkog poduzetnika, Martina Golčić rekla nam je kakve rezultate očekuje nakon provedbe programa.

Inače je postotak otvaranja START UP-ova dosta nizak, tako da ako barem jedan od ovih otvori firmu, zaposli sebe – za nas je to stvarno veliki uspjeh.

IDEA BOOTCAMP dio je aktivnosti programa START UP KOPRIVNICA i projekta TOUR PACK financiranog kroz Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska.

zatvori