Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: Issa Bratinčević i Ivana Picek počele s odbrojavanjem do Božića

Simpatična izložba zagrebačke umjetnice Isse Bratinčević otvorena je u četvrtak u koprivničkom Kulturno-kreativnom centru Pixel, a za glazbeni ugođaj pobrinula se kantautorica Ivana Picek.

Cijeli je događaj bio u znaku odbrojavanja do Božića, a tako glasi i naslov izložbe – Christmas Countdown. Issa nije mogla osobno doći u Koprivnicu, ali se okupljenima obratila video porukom:

Issa ima specifičan i lako prepoznatljiv stil crtanja kojima je osvojila srca mnogih i stekla popriličnu popularnost, a u to se i sami možete uvjeriti na njenoj web stranici.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Posjetitelji su sinoć uživali i u koncertu zagrebačke kantautorice Ivane Picek, uz pratnju Antonije Ivančan na ksilofonu i bubnjevima. Njene osebujne glazbene kreacije skladno su isplele zvučnu kulisu Issinoj izložbi i sve je to skupa bio pomalo neobičan, ali topao i maštovit uvod u razdoblje božićnih blagdana koje nam predstoji.

Obje zanimljive stvarateljice u Koprivnicu je dovela udruga Mamuze. Izložba se može razgledati do Nove godine.

ISSA BRATINČEVIĆ magistrica je antropologije i britanske književnosti iz Zagreba. Crta od malih nogu, a Issa Arts službeno vodi tek četiri godine. Zaljubljena je u kuhanje, prirodu, putovanja i Božić. Sanja o životu na Islandu.

IVᗩNᗩ π PICEK zagrebačka je kantautorica čiji stil karakteriziraju nježan vokal, snene melodije i topli tekstovi, a iza sebe već ima i dva samoizdata albuma (od kojih se posljednji album našao na mnogim popisima najboljih albuma 2012. godine), brojne pobjede na festivalima u i izvan RH, te je članica benda Pridjevi. Trenutno intenzivno radi na novom albumu.

zatvori