Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: Gimnazija pobjednik gradskog natjecanja u futsalu

Gradsko nogometno natjecanje u kojem su nastupale Gimnazija Fran Galović, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica održano je u srijedu u gimnazijskoj dvorani.

Turnir je počeo u 9 sati i 30 minuta. Prvu utakmicu odigrale su ekipe Srednje i Obrtničke škole – uspješnija je bila ekipa Srednje škole i nadvisila svoje kolege iz Obrtničke rezultatom 3:1. Strijelci za Srednju bili su Đurašević dva puta, te Jajalo jednom. Počasni pogodak za Obrtničku postigao je Alberto Ribić.

Odmah nakon te utakmice na teren su izašle ekipe Gimnazije i Obrtničke škole. U ovoj susret kao favoriti ušli su dečki iz „Gimne“. Na samom početku pogotkom ih je šokirao Roberto Ribić i doveo Obrtničku u vodstvo. Nakon toga ekipa Gimnazije je dominirala i slomila otpor Obrtničke, te lagano pobjedila rezultatom 6:1.

U posljednjem susretu igrali su Gimnazijalci i Srednjoškolci. Taj susret ujedno je odlučivao tko će proći u daljnju fazu natjecanja pa je samim time ovo bilo finale turnira. Poveli su dečki iz Gimne pogotkom Bubnjića. Do poluvremena rezultat je poravnao Ivan Jajalo. Sredinom drugog poluvremena Gimnazija je ipak pokazala da je stepenicu iznad Srednje i prelomila utakmicu. Strijelci su bili Kudumija, Hajdinjak, Tuba i dva puta Bistrović.

Ukupno smo na turniru mogli vidjeti mnogo lijepih poteza i akcija te možemo zaključiti da su Gimnazijalci zasluženo odnijeli prvo mjesto. Njima slijedi županijsko natjecanje koje će se također odigrati u sportskoj dvorani Gimnazije „ Fran Galović“.

SASTAVI EKIPA:
Gimnazija Fran Galović
Božek, Bubnjić, Poldrugač, Bistrović, Sajko, Kudumija, Hajdinjak, Tuba, Hlevnjak, Novak
Srednja škola Koprivnica
Slukić, Mujić, Martinaga, Đurašević, Srbljinović, Jajalo, Kraljić, Dodik, Borić, Mlinarić
Obrtnička škola Koprivnica
Tihelka, Krištofić, Zanjko, R.Ribić, A.Ribić, Olić, Šumiga, Pleša, Sabol, Kovačić

Nakon muškog dijela turnira uslijedio je ženski, gdje su nastupile samo dvije ekipe. Za prolazak na Županijsko natjecanje igrale su cure iz Gimnazije i Srednje škole. Nakon regularnog djela utakmice rezultat je bio izjednačen, 1:1.

Nakon toga pristupilo se izvođenju penala. S(p)retnije su bile cure iz „ Gimne“ koje su na kraju slavile s 3:2. One su se također kao i dečki plasirale na Županijsko natjecanje.

Obrtnička – Srednja 1:3
Gimnazija – Obrtnička 6:1
Srednja – Gimnazija 1:6

U konačnom poretku, prvo mjesto su osvojili nogometaši Gimnazije, drugi su predstavnici Srednje, a treći Obrtničke škole.

Županijsko natjecanje bit će održano 25. veljače, a domaćin će, kao i danas, biti koprivnička gimnazija.

zatvori