Subota, 18. svibnja 2024.

Državno prvenstvo u krosu – iduće godine u Koprivnici?

Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu moglo bi se sljedeće godine iz Vrbovca preseliti u Koprivnicu. Naime, Atletski klub Koprivnica prijavio se za organizaciju ovog važnog natjecanja, a odluka iz Hrvatskog atletskog saveza očekuje se kroz tjedan dana.

Koprivnički atletičari optimistični su te vjeruju da će baš Koprivnici pripasti ta čast. Koji je razlog optimizmu, Dravi info rekao je predsjednik Atletskog kluba Koprivnica, Zoran Žilić.

Naravno da smo optimistični zato jer su ljudi u Hrvatskom atletskom savezu vidjeli veliki pomak u koprivničkoj atletici. Vidjeli su da se omasovilo dosta, da nam se pridružilo dosta djece, a imamo i dobre seniore. Oni će isto, barem su usmeno tako rekli, pokušati to podržati. Ako vide da je sve u redu i da zadovoljavamo uvjete, mislim da će povjeriti to natjecanje nama.

Bilo bi to prvi puta da se Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu održava u Koprivnici. Prema riječima predsjednika Žilića na taj bi način ujedno i dostojno obilježili 40 godina kluba, koliko će napuniti sljedeće godine.

Htjeli bismo na dostojan način proslaviti 40 godina postojanja Atletskog kluba Koprivnica i uveličati tu proslavu jednim državnim prvenstvom.

Natjecanje bi se trebalo održati prve ili druge subote u ožujku sljedeće godine i to pored bazena Cerine, za što koprivnički atletičari imaju potporu i gradske uprave.

zatvori