Petak, 19. travnja 2024.

Stanje sigurnosti: Dvije provale i četiri prometne

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom jučerašnjeg su dana bili prilično zauzeti, sudeći po dnevnom izvješću o stanju sigurnosti.

Na djelu su bili lopovi: netko je provalio u prostorije poduzeća u Kloštru Vojakovačkom te ukrao nekoliko stotina kuna. Također, provaljeno je i u nenastanjenu kuću u Imbriovcu – materijalna šteta nije poznata i utvrdit će se po dolasku vlasnica. U oba slučaja policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Dogodile su se i četiri prometne nesreće, dvije s ozlijeđenim osobama i dvije samo s materijalnom štetom. Prva se dogodila u ranim jutarnjim satima u Carevdaru: zbog nepropisnog pretjecanja sudarili su se teretni i osobni automobil. Osobni je automobil potom sletio s kolnika, pri čemu je njegov vozač zadobio lakše ozljede.

Negdje oko pola sata prije ponoći, na poznatoj ravnici između Gole i Gotalova zbog neprilagođene brzine osobni automobil sletio je s kolnika, udario u prometni znak i prevrnuo se. Vozač je imao 1,70 promila alkohola u organizmu i lakše je ozlijeđen, dok je putnik u vozilu zadobio teže ozljede.

Od lakših prometnih nesreća, jedna se dogodila malo iza 6 sati u Velikoj Mučnoj: zbog nepropisnog kretanja sudarila su se dva automobila, a jedan je potom sletio s kolnika. Vozač koji je uzrokovao nesreću odvezao se s mjesta događaja, ali naknadno je pronađen. Lakši sudar dogodio se i na raskrižu Mažuranićeve i Ulice hrvatskih branitelja u Koprivnici – zbog oduzimanja prednosti prolaska sudarila su se dva automobila.

Na kraju, policija podsjeća da do nedjelje traje preventivna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila” te poziva vozače da u stanicama za tehnički pregled obave besplatne preventivne preglede vozila.

zatvori