Subota, 27. travnja 2024.

Sedma sezona KC lige počinje ove subote

Nova sezona mininogometnog prvenstva koprivničkih rekreativaca, KC lige, počinje ove subote – 7. studenoga, pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava info.

KC ligu organizira KURS, odnosno Koprivnička udruga za rekreativni sport, a pridošlice je predstavio predsjednik udruge Tomislav Zalar.

Ove godine imamo dvije nove ekipe, to su Skladgradnja i Pixel koji će definitivno na svoj način dati dodatni štih KC ligi. Radi se o ekipama koje igraju baš pravi rekreativni nogomet, što je bio i sam prapočetak KC lige.

Osim toga, nastavlja se i ženski dio natjecanja.

Ženska liga ove godine broji šest ekipa. To je malo manje nego prošle godine, ali opet imamo jednu novu ekipu. To je taj konstantni rast ženskog nogometa, neke ekipe se ugase, neke nove se pojavljuju.

Tomislav Zalar. Snimio Marko Posavec.
Tomislav Zalar. Snimio Marko Posavec.

Sustav natjecanja ostaje isti kao ranije: jedna ekipa ispada, zabranjen je nastup registriranim igračima, a Grad Koprivnica kao glavni sponzor i dalje je izvan konkurencije, odnosno zaštićen od ispadanja. U planu su i revijalne utakmice u kojima bi mogli nastupati primjerice odvjetnici, političari ili profesori. Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani Srednje škole, a ulaz je, kao i uvijek, besplatan. Tko ne može doći na utakmice, može ih pratiti u prijenosu uživo putem interneta.

Glavni pokrovitelj KC lige je Grad Koprivnica, zbog toga što je, kako je rekao dogradonačelnik Mišel Jakšić:

… iz prostog razloga što je KC liga, gotovo na prepad, postala nešto što je ovom gradu must-have i zbog čega ovi zimski mjeseci ne bi ovako izgledali.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

KC liga će pauzirati tijekom prosinca i siječnja zbog Zimske lige, a trebala bi završiti 5. ožujka. Naslov brani prošlogodišnji pobjednik Petgrad/OPG Radiček, ujedno i favorit nove sezone. Ekipa Caffe bara Golf se rasformirala i pod tim imenom sada nastupaju bivši igrači Loryja. Tu su i Active Commerce za koji igra Marijo Dodik, jaka Inducta, veterani iz Romantičara, bivši slavenaši u ekipi Caffe bara Cezar, te mnogi drugi.

Utakmice prvog kola igraju se u subotu s početkom u 16 sati i 20 minuta.

zatvori