Petak, 26. travnja 2024.

Radovi na izgradnji odvodnje u Kampusu privode se kraju, otežan promet na Peteranskoj

U tijeku je završetak izgradnje oborinske i fekalne odvodnje u i oko Kampusa.

Grad je posao povjerio Koprivničkim vodama čiji nam je rukovoditelj Sektora za projekte i investicije Krešimir Ujlaki rekao da je riječ o zahvatu koji je važan za daljnje funkcioniranje kompleksa na Peteranskoj:

Osigurat će preduvjete za daljnje uređenje i izgradnju objekata u samom Kampusu. Stara instalacija je bila u jako lošem stanju i nije zadovoljavala potrebe za prihvatom oborinske odvodnje. U pripremi je i nabava za izgradnju vodovoda, ali i plina kao sljedeće faze uređenja infrastrukture u Kampusu.

Grad u njegovu izgradnju ulaže 860.000 kuna bez PDV-a, a dio je infrastrukture za budućnost cijele zone, kaže Ujlaki:

Taj će sustav omogućiti u budućnosti širenje zone između Peteranske ceste i Ulice Čarda. Namjera nam je stvoriti sustav čiji će kapaciteti omogućiti to širenje, odnosno ustanovljenje nove zone, odnosno da se obuhvati oborinska odvodnja same Peteranske ceste i budućeg rotora koji bi trebao biti izgrađen na spojnoj cesti između Peteranske i Čarde.

Iz Koprivničkih voda najavili su da će zbog radova do kraja ovog tjedna na dijelu Peteranske ceste biti na snazi privremena regulacija prometa.

zatvori