Petak, 26. travnja 2024.

Podravka Vegeta večeras dočekuje Split, a nakon toga dolazi Ferencváros

U Rukometnom klubu Podravka zadovoljni su nedjeljnom utakmicom protiv Fleuryja u francuskom Orleansu. Premda su naše rukometašice u tom susretu poražene s 19:17, bod ili čak dva u samoj završnici bili su nadohvat ruke.

Fleury je iznimno jaka ekipa, dok ovosezonska ekipa Podravke još nije sasvim uigrana i ovakvi rezultati, premda u konačnici negativni, ipak su dobri. Sveukupno, utakmica je, riječima trenera Gorana Mrđena, bila – tri od pet. Takav je dojam i direktorice kluba, Božice Palčić.

Mi smo u 2. poluvremenu dobli Fleury 6:3, a poznavajući europske ekipe u ženskom rukometu mogu reći da je Fleury jedna respektabilna ekipa. Uostalom, kad je Vardar u kolovozu igrao s Fleuryjem na turniru i imao 10 dana zajedničke treninge u Francuskoj, iz Vardara su nam poručili (Andrea Penezić) da je Fleury strašna ekipa, koja igra dobro i ima puno dobrih igračica. Imaju kvalitetu i samim tim ovaj je rezultat od dva razlike s Fleuryjem u gostima, rekla bih, prihvatljiv. No, naša ekipa se u 2. poluvremenu puno više zalagala, bila je borbenija. Bili smo zreliji i ozbiljniji u drugom poluvremenu, što si isto priželjkujemo i za nedjelju.

Božica Palčić. Snimio Marko Posavec.
Božica Palčić. Snimio Marko Posavec.

A prije nedjeljnog nastavka Lige prvakinja, na rasporedu je prioritetni cilj za kraj sezone: domaće prvenstvo. U sportsku dvoranu koprivničke Gimnazije večeras dolazi Split, ekipa koja je trenutno na 12. mjestu ljestvice. U prvenstvu su ove godine dva splitska kluba, pojasnio je trener Goran Mrđen.

Dva Splita su u ligi. Ovaj Split koji je sad ušao u ligu je onaj, kako bismo rekli, pravi Split, onaj domicilni. Novi, samo ime mu govori, Split 2010, je Split iz 2010. Činjenica je da je u ovom trenutku ovaj novi, ako ga tako možemo zvati, kvalitetniji, dok se ŽRK Split bori za ostanak, ali ima dobrih utakmica i dobrih rezultata. U razgovorima smo ranije uspoređivali ta dva Splita, pa evo, recimo, ŽRK Split je izgubio u Zagrebu od Trešnjevke s jedan razlike, a od Umaga doma također s jedan. Split 2010 je u Zagrebu pobijedio Trešnjevku s jedan razlike i Umag s jednim razlike. Da se dogodilo obratno, i tablica bi izgledala drugačije. ŽRK Split je doma izgubio od Lokomotive tek u završnici, ali je pobijedio Zamet doma. Doduše s Kikom su bili kvalitetniji, ali su pobijedili.

Goran Mrđen i Marijeta Vidak. Snimio Marko Posavec.
Goran Mrđen i Marijeta Vidak. Snimio Marko Posavec.

To bi trebala biti rutinska pobjeda Podravke Vegete, ali i važan trening za nastavak Lige prvakinja.

Sigurno smo favoriti, to nije upitno, i svakako moramo uzeti dva boda. No, tu utakmicu moramo odraditi i kao visokokvalitetan trening jer, objektivno, postoje razlozi što nam ne ide napad i što nam je šuterska forma lošija. Puno manje treniramo nego što bismo trenirali da igramo subota-subota, plus put i sve drugo… Kako doći do forme bez kvalitetnog treninga, jedno bez drugoga ne ide. Mi svaku minutu treninga i u utakmicama u našoj ligi za koje smatramo, kao ovu, da će biti izvjesne, moramo iskoristiti da pomaknemo formu, koja je promjenjiva veličina.

Split treba pobijediti po klasičnom receptu, kaže Marijeta Vidak.

Trebamo napraviti veću prednost u prvom poluvremenu tako da onda mogu ući i ostale cure, čisto da mi koje igramo više u Ligi prvakinja podijelimo minutažu s ostalim curama, kad smo već u toj kolotečini, pa da izguramo do kraja prvi dio sezone s dvostrukim natjecanjem.

Marijeta Vidak i Selena Milošević. Snimio Marko Posavec.
Marijeta Vidak i Selena Milošević. Snimio Marko Posavec.

S njom se slaže i Selena Milošević.

Trebamo ući koncentrirano i jako u utakmicu te ju prelomiti odmah na početku, da ne dozvolimo nikakve neizvjesnosti.

Selena Milošević. Snimio Marko Posavec.
Selena Milošević. Snimio Marko Posavec.

Utakmica 9. kola protiv Splita na rasporedu je večeras od 18 sati u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije.

A nakon toga, u nedjelju, dolazi jaki FTC, odnosno Ferencváros.

Dijelovi teksta preuzeti su sa službenih internetskih stranica RK Podravke.

zatvori