Petak, 26. travnja 2024.

Nova cesta do Piškornice gradit će se u prvoj polovici 2016.

U prvoj polovici iduće godine počinje gradnja nove prometnice koja će omogućiti kvalitetan i siguran pristup prvo gradilištu a onda i Centru za gospodarenje otpada na Piškornici.

Najavio je to u programu Radio Drave direktor RCGO-a Piškornica Mladen Jozinović.

To je nulta faza izgradnje centra koju ćemo financirati vlastitim novcem. Riječ je o županijskoj nerazvrstanoj cesti. Naša tvrtka kćer Piškornica sanacijsko odlagalište je osigurala sredstva za tu prometnicu. Bit će duga 2,9 km, a njena će izgradnja s otkupom zemljišta koštati između 4 i 5 milijuna kuna.

Kilometar i pol nove ceste ići će po trasi postojećeg šljunčanog puta koji trenutno spaja Đelekovečku cestu i postojeće odlagalište na Piškornici. Ostatak nove ceste projektiran je i bit će izgrađen na novoj trasi. Nova će cesta biti široka šest metara. Osim kompletne cestovne infrastrukture uz nju će biti izgrađena i još ranije najavljena pješačko–biciklistička staza.

Investitor je već počeo s otkupom potrebnog zemljišta za gradnju te ceste, uskoro očekuje dobivanje građevinske dozvole, a njena izgradnja jedan je od uvjeta predaje gradilišta centra izvođaču radova čiji je odabir u tijeku.

zatvori