Petak, 26. travnja 2024.

MEGA FOTO: Živahna subota u centru Koprivnice

Prema već ustaljenoj praksi, subotnji program proslave Dana grada okupio je brojne izlagače, djecu, roditelje, pripadnike gradskih službi i povijesnih postrojbi, kako iz Koprivnice, tako i šire. Svi su oni prijepodne proveli na Zrinskom trgu, a mi smo im se pridružili i, naravno, popratili ih objektivima naših fotoaparata.

Bili su tu vrtićarci koji su izvodili svoje priredbe, mali plesači, pjevači, glumci, recitatori… Na štandovima diljem trga svoje su proizvode, usluge i akcije predstavile gradske udruge, škole, Crveni križ, a prodavale su se i jabuke s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu didaktičke opreme potrebne za projekt “Rastimo zajedno plus”. Dječji vrtić Tratinčica, pak, predstavio je svoj projekt “Vrijedne ručice”, nastupile su Mažoretkinje grada Koprivnice, Plesni studio JUMP, Mariške… Ukratko – bilo je uistinu svega, a kave i čajevi na terasama kafića bile su na račun gradonačelnice.

Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.

Posebno atraktivan bio je mimohod povijesnih postrojbi – koprivničkih mušketira i haramija, Križevačke djevojačke straže, Trenkovih pandura i drugih, nakon čega je uslijedila prava kanonada u gradskom parku. Pucalo se iz pušaka, kubura i topova, a posebnim plotunom počast je odana pokojnom prvom zapovjedniku koprivničkih mušketira i junaku Domovinskog rata, Zvonku Panduriću Stricu.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Osim toga, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” otvorila je svoja vrata te organizirala vođene ture po knjižnici, prodaju otpisanih knjiga i nagradnu igru, a svatko iz Koprivnice i okolice tko je to poželio mogao se besplatno učlaniti.

Današnje aktivnosti povodom rođendana našega grada time nisu završile. Društvo žena “Kamengrad” u Domu kulture u Starigradu organizira Dane jabuka. Od 19 sati u Domoljubu nastupa Tamburaški sastav “Tomo Šestak”, a od 20 sati u gimnazijskoj dvorani Koprivnici za rođendan pjeva Petar Grašo. Atelieri Koprivnica u Kampusu svoja vrata otvaraju u 18 sati uz kulturno-umjetnički program, a u Kulturno-kreativnom centru Pixel od 22 sata svira elektronska glazba.

Uživajte u bogatoj fotogaleriji! Tko zna… možda nađete i sebe.

 

 

 

zatvori