Utorak, 7. svibnja 2024.

Umor čini svoje: Podravka Vegeta izgubila kod Lokomotive sa 16 primljenih golova

Rukometašice Podravke Vegete sinoć su protiv Lokomotive upisale prvi poraz u aktualnoj sezoni domaćeg prvenstva. Bilo je tijesno, ali Zagrepčanke su naposljetku izvukle pobjedu sa 16:15, 8:7 na poluvremenu.

Uzrok tome nije sjajna igra domaće ekipe, već loša igra gostujuće – osobito u napadu. Primiti 16 golova nije strašno, ali zabiti samo 15 znak je da nešto ne valja, rekao je za Dravu info trener Podravke Goran Mrđen. A razlog se krije ponajviše u umoru – dvije utakmice tjedno ipak uzimaju svoj danak.

Vidjelo se po nedavnim utakmicama da smo pomalo iskuhani i da padamo. To se vidjelo i doma protiv Splita i ovdje, da nije to to… Sam podatak da smo dobili 16 golova i izgubili utakmicu, znači zabili smo samo 15, govori da je to bila velika dekoncentracija. Znali smo da neće biti lagano, da Lokomotiva nije slučajno druga, znali smo i da smo mi kvalitetnija ekipa od njih – ali ne pobjeđuju uvijek kvalitetniji.

Time je Podravka Vegeta, umjesto da odmakne od ostalih na vrhu ljestvice, sada samo bod ispred Lokomotive.

Može se izgubiti, ali poremetili smo si jednu komfornu atmosferu. Nije kraj svijeta. Više me razočaralo to što smo bili u takvom lošem napadačkom izdanju – zabili samo 15 golova – nego što smo izgubili utakmicu.

Na nesreću, ta loša igra u napadu dogodila se upravo protiv ekipe koja je to spremno iskoristila – a nije naodmet spomenuti da je pet igračica u Lokomotivi na posudbi iz Podravke Vegete.

Mislim da nam se to najmanje trebalo dogoditi jučer. Da nam se ovakva igra dogodila s ekipom koja je možda manje kvalitetna, onda bismo ju vjerojatno i u ovom izdanju dobili. No, ovako smo naletjeli tamo gdje nam to najmanje treba.

Što drugo nego – idemo dalje. Podravka Vegeta sutra putuje u Nordhausen gdje u subotu gostuje kod Thüringera u 6. kolu Lige prvakinja, a nakon toga u koprivničku gimnazijsku dvoranu dolazi Split 2010.

zatvori