Subota, 27. travnja 2024.

Lacković: Premalo građana želi promjenu, bolje ćemo proći na lokalnim izborima

Neovisna lista Željka Lackovića na jučerašnjim izborima dobila je 410 glasova u Gradu Koprivnici te 1,84% glasova u Drugoj izbornoj jedinici.

Sam Lacković u Koprivnici je dobio 224 preferencijalna glasa, pa u usporedbi s Lovrinovićevih 689, ispada da Podravci više preferiraju MOST nego “svoju” Snagu Sjevera. Lacković je svjestan da je njegova lista izgubila upravo od MOST-a jer je dio građana shvatio da su dio te koalicije koja je imala podršku nacionalnih elektroničkih medija, s čime se Snaga Sjevera nije mogla nositi. Kad sve uzme u obzir, Lacković je zadovoljan svime što je sa svojim kolegama odradio u kampanji koja je poslužila kao dobra priprema za buduće aktivnosti:

Ovaj rezultat je dobra uvertira u sljedeće lokalne izbore. I ovi su izbori pokazali da premali broj građana želi promjenu, još ih uvijek mnogo bira isključivo ideološki, a neovisne liste više šanse imaju na lokalnim izborima, gdje ponovo očekujemo dobre rezultate.

Na upit razmišlja li pridružiti se MOST-u, Lacković je vrlo konkretno odgovorio:

Razgovarao sam s MOST-om i prije toga. Sada će i kandidati za sastav vlade vidjeti kako to s njima izgleda – oni imaju svoju političku filozofiju koja ide od, a ne prema dogovoru. Možda je šteta što nismo zajednički nastupali, ali ja nisam mogao podržavati projekte koji su kontra našega kraja. MOST na našem području uopće nema svoje ljude, program i organizaciju. Sve su za njih odradili nacionalni elektronskih mediji u čijim su emisijama (posebno u Nedjeljom u 2 na prvom programu HTV-a) njihovi čelnici gostovali tri mjeseca prije izbora. To ne možete ničim pobijediti.

Lacković je izrazio žaljenje što Podravci kao opciju koja je spremna zalagati se za njihove interese nisu prepoznali jednog Krešu Kraljica ili Miju Bardeka, koji su itekako motivirani za boljitak ovoga kraja. Umjesto njih, izabrali su ljude koji apsolutno nemaju nikakve veze s našom izbornom jedinicom:

To samo govori o nama, koliko smo politički zreli i kako se poslušno slažemo s time da živimo u političkom mraku.

zatvori