Petak, 26. travnja 2024.

Košarkaši upisali dva poraza, protiv Međimurja i Križevaca

Košarkaši Koprivnice poraženi su u susretu šestog kola A-2 lige sjever u domaćoj dvorani protiv gostiju iz Čakovca. Ekipa Međimurja slavila je s 91:79.

Protivnička momčad nalazi se na drugom mjestu ljestvice zbog čega Koprivničanci nisu mnogo očekivali od ovoga susreta, no kako je utakmica išla dalje situacija na terenu izgledala je sve bolje i Koprivnica se sasvim dobro nosila sa suparničkom igrom. Takvo je stanje potrajalo tijekom prve tri četvrtine, ponajviše zaslugama Antolića, braće Domović, Androlića i Jakupića, a svoj je doprinos dao i junior Bajušić.

Ipak, u posljednjoj četvrtini gosti su ipak prevagnuli svojom jačom obranom i protunapadom te lošijom realizacijom Koprivničanaca. Zbog mnogih osobnih pogrešaka nekoliko je domaćih igrača ispalo iz igre, Međimurje je to iskoristilo i odnijelo pobjedu. Koprivnica ipak može biti zadovoljna prikazanom igrom, posebno zbog toga što na raspolaganju nisu bili važni igrači Halusek i Ivandić te otprije ozlijeđeni Nervo i Vedriš.

Za košarkaše nema odmora. Već sljedećeg vikenda gostuju kod trenutno prvoplasirane momčadi Radnika u Križevcima, a nakon toga domaćin su lanjskim prvacima, Podravcu iz Virja.

KK KOPRIVNICA – KK MEĐIMURJE 79:91
Rezultat po četvrtinama: (25:24)(17:15)(17:22)(20:30)
KK Koprivnica: Hraščanec (0), Paligač (7), Domović M. (2), Bajušić (10), Blesić (3), Androlić (7), Petrović (8), Jakupić (9), Domović F. (10), Antolić (23).
Trice: Bajušić (2), Antolić (2), Paligač (1), Blesić (1).
Trener: Izet Čaldarević.

Mlađi kadeti tijesno izgubili od Križevaca

Mlađi kadeti Koprivnice ugostili su vršnjake iz Križevaca te izgubili s rezultatom 60:64. Križevčani su u prvoj četvrtini došli u vodstvo zahvaljujući lošijoj igri Koprivničanaca. Situacija se malo popravila do poluvremena, ali ubrzo nakon toga gosti stvaraju prednost od 20 poena. Trener Križevaca tada je počeo rotirati igrače kako bi stekli veću minutažu, što su domaćini iskoristili te ostvarili seriju od 16:2, ali za više od toga nije bilo vremena. U sljedećem kolu, pretkadeti Koprivnice gostuju kod Bistre-Podravca.

zatvori